Vuoden 2019 suosituimmat Päivän Biisit Top 50

Aloitamme vuoden 2019 listaukset laittamalla järjestykseen 50 suosituinta Päivän Biisiä. Kotimainen musiikki kerää luonnollisesti Suomessa enemmän klikkauksia kuin ulkomainen musiikki, ja sehän on vain siistiä. Luetuimpien Päivän Biisien listalle mahtuu 42 kotimaista ja kahdeksan ulkomaista helmeä.

Vuosi 2019 oli Päivän Biiseissäkin Maustetyttöjen, jotka pokkaavat kultaa Tein kai lottorivini väärin -hitillään, lisäksi Maustetyttöjen Se oli SOS löytyy listalta sijata 7. Hitusen tylsän tahran Maustetyttöjen vuoteen teki uutinen siitä, että hittibiisin varhaisella versiolla oli käytetty n-sanaa, hommaa ruodittiin mediassa mitä eriskummallisimmilla artikkeleilla, anteeksi on pyydetty, n-sanan käytön rasistinen ongelmallisuus ymmärretty ja rasismista on irtisanottu. Homma lienee siltä osin selvä, rasismista pitää Suomessa puhua vielä paljon, jotta asioita osataan nähdä ja ymmärtää muualtakin kuin omalta kantilta.

Maustetyttäjen lisäksi vuosi 2019 oli myös nuoren turkulaisen Louie Bluen, jonka kaikki kolme sinkkua löytyvät Top 50 -listalta, Confused jopa sijalta 8. Knipin ihana single Katkoviivoja oli vuoden toiseksi suosituin ja Alman mieletön Muumi-biisi Starlight vuoden kolmanneksi suosituin. Vain Elämää -sinkkuja edusti Vesalan huikea Nyt kommentoin (En kommentoi) -versio sijalla neljä. Päivän Biiseissä pärjää vain musiikilla ja siksi lista on ihana sekoitus maamme eturivin artisteja ja vähän tuntemattomia indie-artisteja, maamme kuunnelluin artisti Pyhimyskin löytyy listalta yhdessä Saimaan kanssa Ylös alas outo lumo -kappaleella, mutta toki myös mielettömästi rokkaava ja paljon tuntemattomampi Grande Mahogany.

Räppiartisteista suosituin oli hienon Eloveena EP:n julkaissut Yeboyah, suosituin ulkomainen artisti taas oli itseoikeutetusti Billie Eilish, jolla oli Top 50 -listalla kaksi hittiä. Louie Bluen, Maustetyttöjen ja Billie Eilishin lisäksi myös Chisu, Bobby Oroza ja Pietari saivat listalle enemmän kuin yhden kappaleen. Ainoa biisi, jota ei virallisesti julkaistu, eikä siksi löydy TOP 50 -soittolistalta oli Anssi Kelan mieletön Ilmastolakko-kappale Kuinka me kehdataan.

Päivän Biisi julkaistaan vuoden jokaisena päivänä, tänä vuonna lukijoita oli kepoisasti yli 50 000, kiitos kaikille.

Kuuntele Päivän Biisit – Top 50 2019 -soittolistaa Spotifyssä tai Apple Musicissa

 1. Maustetytöt: Tein kai lottorivini väärin
 2. Knipi: Katkoviivoja
 3. Alma: Starlight
 4. Vesala: Nyt kommentoin (En kommentoi)
 5. Pyhimys & Saimaa: Ylös alas outo lumo
 6. Grande Mahogany: T’ween Our Way
 7. Maustetytöt: Se oli SOS
 8. Louie Blue: Confused
 9. Ellips: Maailma on rikki
 10. Mara Balls: Kylmä sää
 11. Chisu: Momentum
 12. Antti Autio: Liikaa
 13. Litku Klemetti: Mitä muutakaan tekisin
 14. Vesta: Tuun ilman huomioo toimeen
 15. Ylva Haru: Tähän hetkeksi jään
 16. Billie Eilish: bad guy
 17. Jari Raaste: Ilmalaiva
 18. Suad: White Lies
 19. Yeboyah: Aili
 20. Arppa: Vartiovuori
 21. Karina: En oo tän enempää
 22. Bobby Oroza: This Love
 23. P-K Keränen: Let Go
 24. Ville Valo & Agents: Syksyn lapsia
 25. Räjäyttäjät: Uusi vesimiehen aika
 26. Anssi Kela: Kuinka me kehdataan
 27. Louie Blue: Blue Genes
 28. Eevil Stöö: Dwayne Wayne
 29. The Killers: Land of the Free
 30. Chisu: Chisu kuka?
 31. Pietari: Paha Pukki
 32. Starcrawler: Pet Sematary
 33. Jori Hulkkonen: An Apology to Extinct Species
 34. Louie Blue: Like That
 35. Billie Eilish: bury a friend
 36. Flaming Sideburns: Trance-Noché
 37. Pintandwefall: Ah-Ah-Ah
 38. Pepe Deluxé: The Surrealist Woman
 39. Palmpillows: Payphone Blues
 40. Lana Del Rey: Hope is an dangerous thing for a woman like me to have – but I have it
 41. Timo Lassy & Teppo Mäkynen: Dark Cyan
 42. STINAKO: Kun viimein saavuit
 43. M: Kivillä ja kannoilla
 44. Nick Cave & The Bad Seeds: Waiting for You
 45. The Lieblings: Girl On The Run
 46. Bobby Oroza: Your Love Is Too Cold
 47. Royal Trux: White Stuff
 48. Pietarin Spektaakkeli: Venttaat
 49. HÄN: Onko hullujenhuoneella yhdelle vielä tilaa
 50. Kim Gordon: Sketch Artist