Pepe Deluxé: The Surrealist Woman (The Theme from Salvador Dalí’s ”Giraffes on Horseback Salad”)

Ottakaa tiukka ote tuolinne käsinojasta: Giraffes on Horseback Salad on Salvador Dalin vuonna 1937 Marxin veljeksille tekemä elokuvakäsikirjoitus, jonka MGM aikoinaan hylkäsi liian omituisena (tarinan mukaan palavat kirahvit kaasunaamareissa olivat olleet studiolle vähän liikaa) ja jonka luultiin jo täysin hukkuneen, kunnes se vuonna 1996 löytyi Dalin jäämistöstä. Nyt kirjailija Josh Frank, sarjakuvataiteilija Manuela Pertega ja koomikko/näyttelijä/kirjoittaja Tim Heidecker ovat luoneet käsikirjoituksesta sarjakuvaromaanin ja maailman mystisin ja maagisin suomalaisyhtye Pepe Deluxé pyydettiin tekemään kirjaan arvoisensa tunnuskappale.

Dali oli haaveillut alkuperäiseen näytelmään Cole Porterin musiikkia ja tämä on varmasti ollut mielessä myös James Spectrumilla ja kumppaneilla, lopputulos on nimittäin ajattoman kauniisti svengaava ja jatsahtavan maaginen soundtrack-helmi, joka on selkesästi tehty jossain naapuriulottuvuudessamme.

Pepe Deluxé on yhtye joka vetelee aivan omissa svääreissään aina hämmästyttäen nerokkuudellaan.

Kuuntele ja seuraa päivittäin rakkaudella päivitettävää Päivän Biisit -soittolistaa Spotifyssä ja Apple Musicissa.