Pietarin Spektaakkeli: Venttaat

Lokakuun perjantait ovat uutta musiikkia täynnä, loppuvuoden julkaisutahti on kuumimmillaan ja näinä aikoina esiin pääsevät usein vain isojen markkinakoneistojen buustaamat uutuudet. Onneksi jostain takavasemmalta tuppaa usein hiipimään jotain ihanaa, viisasta ja lämmintä ja tänään meidät ottaakin yllätäen lempeään halaukseensa vanha ystävämme Pietarin Spektaakkeli.

Mitä löyty kapakoista?
Mitä löyty Stadin diskoista?
Ja etsithän sä myös kirjastoista
ja sosiaalitoimistosta.
Oot kiertänyt jo kirkot ja sun muut ihmisten temppelit.

Pietarin Spektaakkelin levy-yhitön, Roihis Musican, moguli Asa kirjoitti kappaleen esittelytekstissä, että ”Venttaat on omistettu parempaa huomista odottaville, yksinäisille tallustelijoille. Pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitettu teksti tuo lohtua syksyyn.”, ja näinhän se juuri tuntuisi olevan.

Venttaat on Pietarin Spektaakkelin ensimmäinen julkaisu kolmeen vuoteen ja yhtye tuntuu olevan viisaampi, ajattomampi ja valmiimpi kuin koskaan. Yhtye on kuin pää pystyssä kulkeva feministisen miehekäs versio Röyhkän kulta-ajoista, sellainen Kaurismäkeläinen ihanuus. Pietari Kiviharju (laulu, kitara), Tyko Haapala (rummut) ja Mitja Tuurala (basso) ovat saaneet rinnalleen muun muassa Nieminen & Litmanen -duosta Sami Niemisen (urut).

Venttaat on ensimmäinen single yhtyeen kolmannelta pitkäsoitolta Parhain päin, joka julkaistaan loppuvuodesta 2019.


Kuuntele ja seuraa päivittäin rakkaudella päivitettävää Päivän Biisit -soittolistaa Spotifyssä ja Apple Musicissa.