Billie Eilish: bad guy

Koko maailma tuntuu hetkeksi pysähtyneen Billie Eilish äärelle ja 17-vuotias artisti on ainakin tänä viikonloppuna maailman kuunnelluin artisti, luultavimmin ja erittäin ansaitusti perjantaina julkaistu WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO? -albumi jää historiaan yhtenä vuoden 2019 merkittävimmistä albumeista.

Tumma, rohkea, nerokkaan ennakkoluulottomasti tuotettu ja toteutettu levy on yksinkertaisesti nerokas, tänä vuonna ainoastaan Solange on tainnut päästä lähellekään Eilishin vaikuttavuutta. Amerikkalaiset striimausmittaritkin näyttävät kaikki Eilishin suuntaan; Jenkki-Spotifyn viisi kuunnelluinta biisiä ovat kaikki Eilishin, top 15:sta löytyy vielä seitsemän biisiä lisää ja loput albumiraidatkin löytyvät listalta sijalta 22. Apple Musicissa albumi rikkoi ”pre add” -ennätyksen, eli yksikään levy aikaisemmin ei ole kiinnostanut tälläisellä volyymilla. Striimiennätyksiä tullaan rikkomaan ja tilastoniilot tulevat olemaan ihmeissään.

Paras musiikkitermi, jonka Eilishille olen nähnyt on ”soft grunge”, sitähän tämä on. Nuorta fuck off -menoa, angstia, innostusta, herkkyyttä, ennakkoluulottomuutta, viileyttä ja aivan super nerokasta taidetta. Jos Massive Attack olisi joskus tuottanut Nirvanalle albumin, oltaisiin saatettu päästä jotenkin tälläisiin tuloksiin, muttei kuitenkaan lähellekään.

Mitä sitä turhia analysoimaan, Billie Eilish on mielenkiintoisin artisti maailmassa juuri nyt ja tekee erittäin hyvää kaikille, että tälläinen musiikki kiinnostaa. Eilish nyt viimeistään on osoittanut, että makuuhuonepopparit rules the world!

Päivän Biisinä kuultava mieletön bad guy on levyn toinen Päivän Biisi.


Kuuntele ja seuraa päivittäin rakkaudella päivitettävää Päivän Biisit -soittolistaa Spotifyssä ja Apple Musicissa.