Karina: En oo tän enempää

Karina on varman rennoin, mukavan huomaavaisin ja rauhallisin askelin edennyt omia reittejään yhdeksi tämän hetken kansainvälisestikin mielenkiintoisimmista kotimaisista yhtyeistä. Karinan eteerisen melankolisesti folkahtava musiikki on sopivan perinteistä Radio Suomeen, mutta myös tarpeeksi omaperäisen skandinaavista kiinnostaakseen kansainvälistä indiekenttää.

Karin Mäkirannan ja Helmi Tikkasen muodostama duo on maaliskuussa 2018 julkaistun debyyttialbuminsa jälkeen keikkaillun Euroopassa lämmitellen muun muassa Beirut-yhtyettä, ollut Suomen Nordic Music Prize -ehdokkaana ja soittanut ylistettyjä keikkoja muun muassa Flow’ssa sekä Vesalan lämmittelijänä Huvilateltassa.

Karina on myös ihanan toivoa antavasti osoittanut, että Suomessa on joskus myös mahdollista herättää median ja kriitikoiden huomiota tekemällä vakavaa ja indieen kallellaan olevaa uutta musiikkia, esimerkiksi Helsingin Sanomat kirjoitti syksyn kynnyksellä yhtyeestä pitkän ja ansioituneen artikkelin.

En oo tän enempää on ensimmäinen kurkistus Karinan ensi vuonna julkaistavan kakkosalbumin tunnelmiin. Mäkiranta ja Tikkanen ovat hioneet levyä Berliiniin juurtuneen tuottajanero Jonas Verwijnenin kanssa ja lopputulos toimii loistavasti. Debyyttilevyn hieman sympaattisesta kotikutoisuudesta on astuttu aimo harppaus eteenpäin ja onnistuttu hiomaan Karinan omalaatuista maagisuutta juuri niin kuin pitikin.

En oo tän enempää on kappale, joka Suomessa saattaa hyvinkin valloittaa sekä Yleisradion freesaantuneen nuorisoradion sekä harmaantuneiden asiaradioiden soittolistat. Maailmalla se tulee vähintään päätymään vuosiksi eteenpäin lukuisille soittolistoille Kings of Conveniencen ja Feistin rinnalle, ilmassa on kuitenkin merkkejä myös paljon suuremmastakin tulevaisuudesta.


Kuuntele ja seuraa päivittäin rakkaudella päivitettävää Päivän Biisit -soittolistaa Spotifyssä ja Apple Musicissa.