Ylva Haru: Tähän hetkeksi jään

Vuoden 2019 ensimmäinen mielenkiintoinen kotimainen albumijulkaisu on tänään julkaistu laulaja-lauluntekijä Ylva Harun tyylikkäästi folkahtava debyyttialbumi Linnut. Päivän Biisinä kuullaan levyn vakuuttavasti avaava Tähän hetkeksi jään, joka on yksi levyn herkimmistä, sielukkaimmista ja kauneimmista kappaleista – todellinen maailmanluokan indiefolk-helmi.

Ylva Haru on Lotta Jääskelän taiteilijanimi, aikaisemmin Jääskelä on julkaissut Lotta-nimellä kaksi albumia vuosina 2007 ja 2009. Ylva Haru sai alkukipinän Jääskelän yövyttyä Tove Janssonin mökkisaaren, Klovharun, rauhassa vuonna 2012. Tästä kappaleesta saattaa nuo Janssonin kuiskaukset hyvin kuullakin.

Päivän Biisinä kuultavan Tähän hetkeksi jään lisäksi Linnut-levyltä erottuvat edukseen sen riisutummat kappaleet, kuten Yksinkertaista ja Tietää ei saa. Kelpo albumilla on ehkä hitusen mietitty liikaa radiosoittoa, muutama kappale olisi ehkä kaivannut rempseämmän radiopop-sovituksen sijasta akustisemman lähestymiskulman, niin levystä olisi tullut vieläkin hienompi.

Tähän hetkeksi jään on kappale, jonka viereen kannattaa hetkeksi rauhassa pysähtyä.

1 kommentti

Kommentointi on suljettu.