Chisu: Momentum

Tulihan se sieltä! Oli jo aikakin, että joku suomalainen eturivin artisti astuu ylpeästi huoneeseen, ottaa koko tilan haltuun asenteellisella ja hutulla pöytää pyyhkivällä kappaleellaan, ilman varovaisuutta tai yritystä miellyttää yhtään ketään.

Momemtumin tuotanto on lähellä täyttä kymppiä ja biisikin on kertakaikkisen hieno; pysäyttävä erobiisi kasvaa kauniin melankolisesti uhmaavien industrial-sumujen keskellä jättimäiseksi suomipop-jättiläiseksi – hyvässä ja pahassa. Pienen miinuksen kappaleeseen tuo Chisun 10 sekunnin päteminen, vaikka kuinka kiukkuinen olisikin, ”vaikka kuinka vituttaa”, niin ”fuck I really hate you” -lause biisissä kuulostaa turhan lukiosanoitukselta, mutta se hetki kappaleesta unohtuu muun nerokkuuden keskellä onneksi nopeasti, kun Chisu jatkaa: ”nyt tarttis olla viisas, mitä tekis Nicky Minaj”.

Paljon on varmasti kuunneltu Billie Eilishiä ja fiilistelty luonnollisesti Vestaa, mutta ei kumpaakaan liikaa. Chisu palasi pelikentille ylväämmin kuin yksikään Suomi-artisti on toviin tehnyt.


Seuraa ja kuuntele päivittäin päivittyvää Päivän Biisit -soittolistaa Spotifyssä ja Apple Musicissa.