Maustetytöt: Se oli SOS

Vihdoin uutta musiikkia Maustetytöiltä! Se oli SOS on toinen maistiainen kovalla vauhdilla koko kurjuuden maksimointia rakastavan kansakuntamme lempiyhtyeeksi nousevan Maustettyttöjen syksyllä julkaistavalta debyyttialbumilta.

”Maailmalta joka päivittäin saan selkään, vaikken tarkoitakaan pahaa, vedän puoleeni vain juoppoja ja hulluja”, eivät auta avunhuudot ja lääkäritkin tarjoavat helpotukseksi vain lääkkeitä. Edes kaljaa, jolla huuhtoa lääkkeet alas, ei ole. Maustetytöillä onneksi tuntuu kuitenkin kakkossinkullaankin olevan yhä lääkitys hyvin kunnossa.

Bändin ensimmäinen sinkku Tein kai lottorivini väärin jää historiaan yhtenä vuoden 2019 hienoimmista indiepop-kappaleista, kappaleena joka omalta osaltaan kääntämässä suomalaisen massan kuuntelutottumuksia major labeleiden pikaruokamusiikista jälleen vähän monipuolisemmaksi.
Me monet bändin livenä nähneet tiedämme, että paljon lisää hyvää on luvassa, kuten tämä yhtyeen toinen Päivän Biisi.

Se oli SOS tarjoaa jälleen paljon Leevi & The Leavingsiä, mutta myös Punk Lurex OK:ta ja Lahden 90-luvun 8-saliskeneä, meininki on enemmän neroa, mutta kuitenkin myös sympaattisen kotikutoista retroilua. Tuo retroilu saattaa olla myös ainoa, joka voi koitua joskus tulevaisuudessa joskus Maustettytöjen kompastuskiveksi, toistaiseksi kuitenkin Maustetyttöjen tyyli on täydellisen tyylikäs, nerokas, nöyrä ja erittäin tyylitajuinen.

Yhtyeen voi nähdä kesällä lähes jokaisella festivaalilla Sidewaysistä Qstockiin, Flow’sta Ruisrockiin, LPRHC festistä Jämsän Iskelmäfestivaaliin sekä Provinssista bändin kotikylän Vaalan Pussikaljapäiviin. Tietty bändin ok-version Pelle 1000000:n Juokse villi lapsi -klassikosta voi kuulla Prisman tv-mainoksessa. Vuosi 2019 on Maustetyttöjen!

Maustetytöthän tosiaan on englanniksi Spice Girls, saa nähdä koska Iltapäivälehdet tekevät ”Kuka Maustetyttö olet” -testejä.

Kuuntele ja seuraa päivittäin rakkaudella päivitettävää Päivän Biisit -soittolistaa Spotifyssä ja Apple Musicissa.