Timo Lassy & Teppo Mäkynen: Dark Cyan

Suomen aktiivinen ja maino jazzskene on muutaman vuoden tuntunut pyörivän vähän liikaa omaa sliipattua kehäänsä, paljon kaikkea mukavaa on julkaistu, mutta itse olen huomannut kaipaavani kotimaiselle kentälle pikkaisen lisää rosoa, ennakkoluulottomuutta ja eteenpäin katsomista.

En tiedä johtuuko se Hesarin tyylistä antaa viittä tähteä kaikille vähänkin jatsahtavilke levyille vai siitä, että uusia artisteja ei jazzkentille kauheasti ole tullut. Kotimaista jazzia on vaivannut hitusen liika kiltteys, insinöörimäisyys ja toisaalta myös viihteellisyys, kaikessa on toki puolensa, mutta joskus on hyvä käydä vähän pimeissä nurkissa.

Timo Lassy ja Teppo Mäkynen ovat kiistatta millenniumin jälkeisen suomalaisen jazzin neroja ja nyt maestrot ovat yhdessä seilaamassa hitusen kokeellisimmissa maisemissa. Dark Cyan on maistiainen ensi perjantaina 14.6. julkaistavalta miehien nimiä kantavalta pitkäsoitolta.

Lässyn ja Mäkysen saksofoni & rummut -duo tuo kaivattua leveyttä nykyjazziin Suomessa, Dark Cyan taitaa olla vuoden ensimmäinen kotimainen jazz-Päivän Biisi, eli lisää tarvittaisiin. Toki alle kolmeminuuttisen kappaleen soisi olevan vähintään tuplat pidempi ja vielä vaan räkäisempi, mutta ehkäpä tuleva albumi tarjoaa sitä enemmän.


Kuuntele ja seuraa päivittäin rakkaudella päivitettävää Päivän Biisit -soittolistaa Spotifyssä ja Apple Musicissa.