Kim Gordon: Sketch Artist

Sonic Youth -ikoni Kim Gordon ilmoitti eilen julkaisevansa ensimmäisen virallisen sooloalbuminsa No Home Record lokakuun 11. päivä ja julkaisi samalla tämän Päivän Biisinä kuultavan pysäyttävän hienon Sketch Artist -singlen.

Sketch Artist on tyylikkään taiteellinen kappale, Kim Gordon lähes kuiskailee minimalistisen uhkaavan industrial-biitin päälle, jota pehmentävät hitaat jousisovitukset ja muutaman tovin myös Sonic Youth -diggareita lämmittävä heleän kaunis kitara.

Kim Gordon on indiemusiikin suurimpia ikoneita ja tulee aina olemaan. Sketch Artist hipoo täydellisyyttä. Tyylikkään videon kappaleelle on ohjannut Berliinissä asuva kokeellinen ohjaaja/taiteilija Loretta Fahrenholz.

Tulevan levyn tuottajana toimii Justin Raisen, joka on aikaisemmin työskennellyt mm. Angel Olsenin, Charli XCX:n, Ariel Pink ja Sky Ferreiran kanssa, myös Shawn Everett (The War on Drugs, The Voidz, Jim James) sekä säveltäjä/ohjaaja Jake Meginsky ovat olleet levyn tuotannossa mukana.

Sonic Youthin hajoamisen jälkeen Gordon on julkaissut musiikkia Body/Head -nimellä yhdessä Bill Nancen kanssa sekä julkaissut ylistetyn Girl In a Band -muistelmakirjansa. Kolme vuotta sitten julkaistu Murdered Out -single löytyy myös tulevalta levyltä.

Kuuntele ja seuraa päivittäin rakkaudella päivitettävää Päivän Biisit -soittolistaa Spotifyssä ja Apple Musicissa.