Angel Olsen: New Love Cassette

Joulun ja uudenvuoden aika on jälleeb hiljaiseksi muuttuneen julkaisutahdin vuoksi ihanaa aikaa paikata kuluneen vuoden aikana tulleita aukkoja kappaleilla, jotka syystä tai toisesta eivät nousseet Päivän Biiseiksi, vaikka olivat sen ansainneet. Tänä vuonna olen pyrkinyt julkaisemaan vain yhden Päivän Biisin päivässä, vaikka monina kiireisinä julkaisuviikkoina olisi voinut hehkuttaa toista tusinaa erinomaisia kappaleita. Päivän Biisien tarjonnan olen pyrkinyt pitämään tuoreempana kuin lähikaupan hedelmäosaston, eli suurin osa Päivän Biiseistä on tänäkin vuonna ollut uunituoretta tavaraa. Lisäksi monilta albumeilta on pitkäjänteisellä kuuntelulla noussut lempikappaleikseni muita kuin singlejulkaisuja tai julkaisuviikolla Päivän Biisiksi nousseita biisejä, kuten Angel Olseninkin tapauksessa.

Amerikkalaisen laulaja-lauluntekijä Angel Olsenin lokakuussa julkaisema tumman tunnelmallinen All Mirrors oli yksi syksyn odotetuimpia albumeita ja suurilta osin se lunastikin siihen kohdistuneita odotuksia nostaen Olsenin nelosalbumillaan astetta isommille areenoille. Päivän Biiseiksi levyltä nousivat erinomaiset singlelohkaisut All Mirrors ja Lark.

Albumille kunnolla aikaa annettuani, olen huomannut palaavani nyt Päivän Biisiksi nousevaan New Love Cassetteen aina uudelleen ja uudelleen, kappale on soinut repeatilla omalla inspiraatiosoittolistallani, lopulta se on hiipinyt yhdeksi koko vuoden lempikappaleistani.

New Love Cassette on vakuuttavan hitaasti kasvava minimalistisen hento, mutta samalla lempeän paksusti halaava ja usvainen kappale, joka kasvaa Serge Gainsbourgin Histoire de Melody Nelsonista ammentavaksi klassikoksi, aikalailla samalla tyylillä kuin Beck teki Sea Changella. Gainsbourgin ja Beckin lisäksi kappaleesta huokuu myös jotain Massive Attackille ominaista tummanpuhuvaa neroutta, mutta pääosassa on koko ajan kuitenkin Angel Olsen.

New Love Cassette on Olsenin vuoden neljäs Päivän Biisi, kun muistetaan Mark Ronsonin albumilta noussut helmi True Blue.


Kuuntele ja seuraa päivittäin rakkaudella päivitettävää Päivän Biisit -soittolistaa Spotifyssä ja Apple Musicissa.