Flow Festival 2018 -vinkit

pc3a4ivc3a4nbiisitflow-e1532201886243.jpg

Kuuma kesä 2018 huipentuu Flow Festivaliin 10.-12.8. Tein omat suositukseni kätevästi My Flow -palvelun kautta, alla päiväkohtaiset tunnelmoinnit ja rakkaudella kasatut soittolistat. Päivän biisit: Flow Festival 2018 -soittolista löytyy Spotifystä ja Apple Musicista. Mukavia festareita!

PERJANTAI 10.8.

Perjantai on tänä vuonna ehdottomasti koko festivaalin pääpäivä, kattaus on käsittämättömän häikäisevä. Päälavalla nähdään kaksi elävää legendaa: Patti Smith ja Lauryn Hill, kumpaakaan ei sovi missata mistään hinnasta.

Brittiläinen elektronisen musiikin tuottaja/artisti Mura Masa on julkasemassa odotettua kakkosalbumiaa. Päivän biisinäkin kuultu Move Me on yksi kesän 2018 hienoimmista biiseistä. Amerikkalainen indie/folk-yhtye Fleet Foxes ja aina erinomainen elektronisen fiilistelyn suuruus Bonobo on sekin aina erinomainen.

Festivaalit kannattaa aloittaa tänä vuonna jo aikaisin, klo 15.30 pääsee nauttimaan Peggy Goun  järjestämistä tansseista Resident Advisor Front Yardilla tai musiikkiprofessori Mikko Mattlarin valinnoista Red Gardenista. Paperi T aloittaa päälavalla jo jo 17.15. Loppuillan valinnoissa vaikuksia tuottaa komean combackin tekevän Joensuu 1685:n ja Alman keikkojen päällekäisyys.

Ehdottomina tärppeinä kannattaa tsekata Black Tentissä kotimaisen punkahtavan kitararockin parhaus Kynnet klo 17.30 ja aina kova Kakka-hätä 77 klo 19.00. Vaativampaan makuun tippeinä Terry & Gyan Riley, KOKOKO! ja Chino Amobi. Lil’ Tonyn gurutus, PEU:n improitalo ja Imatran Voiman electro ovat myös tsekkaamisen arvoisia.

LAUANTAI 11.8.

Lauantaina kuullaan tämän vuoden festareiden ehdottomasti kovin rokkibändi, nimittäin brittiläinen Shame, jota täällä Päivän biiseissäkin on hehkutettu taivaisiin, lisäksi kesän kynnyksellä ihmeellisen uuden levynsä julkaissut Arctic Monkeys auttaa rokkihimoon. Tämän vuoden Flow’ssa vähän jää kyllä kaipaamaan lujempia kitaroita, kenkiintuijottelut on jo koluttu läpi ja nykyään ihmiset haluavat taas enempi nyrkistä naamaan…

Shamen ohella keskiyöllä Lapin Kulta Red Arenalla esiintyvä Charlotte Gainsbourg on pakollinen tyylittelykeikka, pari muuta fiilistelyvinkkiä ovat r&b-artisti NONAME klo 19.45 Black Tentissä sekä legendaarinen Orlando Julius aina mielettömän Heliocentricsin kanssa 360 Stagella klo 23.

Kotimaisia jazz-tippejä on kourallinen, klo 14.30 Flow-vakiovieras Mopo pistää päivän käyntiin 360 Stagella, samaisella lavalla klo 16.15 kannattaa tsekata Jukka Eskola UMO:n kanssa, Black Tentissä klo 21.45 kuullaan maestro Teppo Mäkysen 3TM in 3D -jammailua.

Suomalaista pop-vertailua voi harrastaa vertailemalla Anna Puun ja Vestan keikkoja, vaihtoehtoisesti Lapinkulta Red Arenassa D.R.E.A.M.G.I.R.L.S. on ehdoton suositus: D.R.E.A.M -dj-duon kuratoimana lavalla nähdään kotimaisen hiphop-skenen naisneroja, kuten AK, SOFA, F ja Adikia.

Veteraaniosastoa edustaa vuonna 1978 perustettu saksalainen electropunk-legenda DAF. Indiehipsuloinnista vastaa aina mainio Grizzly Bear ja venäläisen alakulttuurin vaihtoehdon tarjoilee mielenkiintoinen Kedr Livanskiy.

SUNNUNTAI 12.8.

Sunnuntaina muistamme lapsiamme, joille on tarjolla mm. Skidit Mega Disko klo 16. Päivän voi aloittaa jo klo 14.30 tsekkaamalla kotimaisen hipsuli-ihmeen Ruusut Lapin Kulta Red Arenassa, Ruusuja ollaan fiilistelty biisin verran täällä Päivän biiseissä aikaisemminkin. Lisää hipsulin unelmaa eletään 360 Stagella klo 15.45 Jukka Nousiaisen ihmeellisen maailman tahdittamana.

Sunnuntaina pääjuttuna on tietenkin tämän hetken suurimman hiphop-artisti Kendrick Lamarin keikka päälavalla klo 21.30, myös Päivän Biisit: Flow Festival 2018 -soittolistan avaava hiphop-ryhmä BROCKHAMPTON on vähintäänkin pakollinen tsekattava. Tämän hetken ylistetyin jazz-nero Kamasi Washington heittää peräti kaksi keikkaa intiimillä 360-lavalla, jolla tunnelma on varmasti myös tiivis Moses Sumneyn keikalla, Sumneyn r&b-fiilistelyä hehkutimme keväällä isosti. Kovassa nosteessa oleva brittiläinen R&B-vokalisti Jorja Smith esiintyy klo 16.30 Lapin Kulta Red Arenalla, Kenrdick Lamar bongasi Smithin Black Panther -levylleenkin vierailemaan.

Sunnuntaina ei kannata jättää iltaa lyhyeen, sillä laulaja-lauluntekijä St. Vincent on kaikkien raporttien mukaan nimittäin elämänsä vedossa. Ankkuroidutaan siis klo 23 Lapin Kulta Red Arenalle.

Ruotsalaista laatua tarjoavat Lykke Li ja Fever Ray, parasta kotimaista taasen tarjoaa aina hypnoottinen K-X-P. Kuudelta kannattaa suunnata Resident Advisor Front Yardille tanssimaan raingurl-hitin tänä vuonna julkaisseen Yaejin tahtiin.

Veteraanisosastoa edustavat vuonna 1967 perustettu newage/electronic/ambient/kosmische -legenda Tangerine Dream ja Detroit-legenda Moodymann. Tsekkaamisen arvoisia ovat myös Jonny Nash ja Kevin Morby.

 

2 comments

  1. Ihan asian vierestä kysyn, satutko tietämään mitään kätevää työkalua jolla saa (netistä löydetyn) Spotify-soittolistan automaattisesti konvertoitua vastaavaksi Apple Music -soittolistaksi?

    Tykkää

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.