Maustetytöt: Jos mulla ei ois sua, mulla ei ois mitään

Maustetytöt kruunaa mielettömän läpimurtovuotensa julkaisemalla vihdoin keikkalemppariksi nousseen rakkauslaulunsa Jos mulla ei olis sua, mulla ei ois mitään. Biisi jäi Maustetyttöjen debyyttialbumilta pois, koska bändi ei ollut tyytyväinen nauhoitettuun versioon. Nyt yhdessä Kalifornia-Keken kanssa on biisi saatu naulattua melankoliseksi datsun-indiehelmeksi ja vuoden 2019 viimeinen kotimainen pikkuhitti on valmis.

Biisinä Jos mulla ei ois sua, mulla ei ois mitään niputtaa jollain ihanalla pikkutuntien hiljaisella viballa yhteen kaikki Maustetyttöjen parhaat ja pienellä virneellä myös ne kliseisimmät puolet.

Vuosi 2019 oli monella tapaa Maustetyttöjen, vaikkakin julkisuuteen tullut tökerön nolo ja tuomittava n-sanan käyttö Tein kai lottorivini väärin -biisin varhaisessa versiossa oli keissi, josta vasta tovi saatiin rasismista irtautuva anteeksipyyntö. Sekavasta ja laukalle lähteneestä keissistä opimme ainakin sen, että vielä on paljon opittavaa ja keskusteltavaa rasistisesta kielenkäytöstä tässä maassa, ehkäpä Renaz Ebrahimin kirjoitus YLEX:n sivuilla kannattaa kaikkien lukea.

Uuden biisin myötä Maustetytöt tekee vihdoin myös Päivän Biisit -hattutempun, tästä on hyvä jatkaa eteenpäin kohti tulevia metkuja. Edellinen Päivän Biisi Maustetytöiltä oli toukokuussa Se oli SOS ja se isoin megahitti Tein kai lottorivini väärin kuultiin Päivän Biisinä helmikuussa.


Kuuntele ja seuraa päivittäin rakkaudella päivitettävää Päivän Biisit -soittolistaa Spotifyssä ja Apple Musicissa.