Bizi & Gracias: Väistä

PME Records julkaisi eilen ansaitun paljon huomiota saaneen mixtape-kokoelman Volume, jolla JVG, Paperi T, Lauri Haav, WYK, Etta, Tippa, Gettomasa, Justsesomali, Pajafella, Lyttä, Cavallini & Shrty, Gracias ja Bizi tarjoilevat kaikki sekalaisen, mutta yllättävän yhtenäisen paketin tylyä suomiräppiä.

Varsinkin tuotannollisesti Volume tarjoilee paljon uutta, paksua, tylyä ja hyvää. Paljon mixtapella on uhoa, lesoilua ja testosteronia, ehkä pikkasen liikaakin. Silmiinpistävää artistikatraassa on se, että Etta on joukon ainoa naispuolinen artisti, maailma muuttuu hitaasti, mutta näin 2020-luvulle tultaessa toivoisi vuoden 2019 parhaana palkitun levy-yhtiön miettivän asioita jo vähän toisin.

Volumen ehdottomin helmi on levyn avaava Bizin ja Graciaksen yhteisbiisi Väistä, jossa on kaikki sen verran kohdillaan, että se pikkasen jopa pyyhkii kaikilla muilla biiseillä pöytää. Bizi riimittelee käärmemäisen nerosti ja Gracias tasapainottaa homman pakettiin hienolla tylytyksellään, kaiken kruunaa maailmanluokan tuotanto. Toki Volumella on paljon muutakin timanttia, kuten Paperi T:n riimit, WYKin ja Justsesomalin vanhan liiton lesoilut ja JVG:n rentoilut Pajafellan kanssa.


Kuuntele ja seuraa päivittäin rakkaudella päivitettävää Päivän Biisit -soittolistaa Spotifyssä ja Apple Musicissa.