Chisu: Sit ku sä kysyt

Chisun kunnianhimoisen ja erittäin tyylikkään MOMENTUM-trilogian kolmas ja viimeinen osa julkastiin tänään, samalla Chisu nousee arvostettujen Päivän Biisit -hattutempun tekijöiden joukkoon.

MOMENTUM 3 ei välttämättä ole ep-trilogian täydellisin levy, mutta tämä Päivän Biisinä kuultava Sit ku sä kysyt voi hyvinkin olla yksi koko trilogian pysähdyttävimmistä ja kauneimmista kappaleista.

Sit ku sä kysyt on melankolisen riisuttu ja hiipivän kaunis rakkauslaulu, jossa Chisu avaa hänen ja Jori Sjöroosin välistä rakkautta, joka tuntuu olevan ihanan täydellistä ja elämää suurempaa. Yoko Ono ja John Lennon– sekä Beyoncé & Jay-Z -vertaukset tekstissä niputtavat tavallaan kaikkien kolmen ep:n sanoitusten nerouden ja kipukohdat; Chisu tuntuu vaaroja hakien taiteilevan kliseisen teinimenon ja nerokkaan poplyyrikan kapealla veitsenterällä, lopulta selviten tälläisten täydellisten kappaleiden myötä voittajana maaliin.

Kappaleen tuotanto on jälleen maailmanluokkaa, alun pieni Boards of Canada -henkinen ambient-fjonga kruunataan pianolla, etäisellä (Magenta Skycode -henkisellä) kitaralla ja tietenkin Chisun äänellä, vähän jousia mukaan ja se on sitten siinä, kappale olisi The Nationalinkin uudella levyllä yksi levyn tärkeimmistä. Momentum, Chisu kuka? ja tämä Sit ku sä kysyt – kolmen hienon ep:n kolme täydellistä kappaletta.

Toivotaan ja uskotaan Suomen popkuninkaallisten rakkaustarinan poikivan vielä paljon lisää elämää suurempaa taidetta. Sidewaysissä pääsemme pian todistamaan ensimmäistä kertaa näitä kappaleita livenä.

Kuuntele ja seuraa päivittäin rakkaudella päivitettävää Päivän Biisit -soittolistaa Spotifyssä ja Apple Musicissa.