Bill Callahan: Writing

Bill Callahan on tunnelmallinen singer/songwriter-mestari, Bill Callahan on tummasävytteisen tunnelmoinnin kruunaamaton ihanan omaperäinen kuninkaallinen, Bill Callahan on yksi ajastamme historiaan ikuisesti jäävistä artisteista, joka tullaan löytämään vuosikymmenien päästä aina uudestaan ja uudestaan.

Bill Callahanin edellisestä albumista Dream River on ehtinyt kulua jo kuusi vuotta, mutta vihdoin loppuviikosta Callahan ilmoitti julkaisevansa kesäkuun 14. päivä uuden 20 kappaleen tupla-albumin Shepherd in a Sheepskin Vest ja pisti levystä kerralla pihalle kuusi maistiaista.

Bill Callahanin musiikille ei voi pikatuomiota antaa, se vaatii aina pysähtymistä ja aikaa, kunnes se kasvaa joko erinomaiseksi tai, kuten niin kovin usein, elämää suuremmaksi.

Suosittelen näiden kuuden uuden kappaleen kuuntelua yhtenä nippuna, sillä ne selvästi kuuluvat samaan kokonaisuuteen. Koska Päivän Biiseissä keskitymme aina vain yhteen biisiin, nousee näistä kuudesta voittajaksi lempesti Nick Drake -maailmoissa haaveileva mestariteos Writing, ”It feels good to be writing again”, aloittaa Callahan ja siltä se kuulostaakin.


Kuuntele ja seuraa päivittäin rakkaudella päivitettävää Päivän Biisit -soittolistaa Spotifyssä ja Apple Musicissa.