Mummypowder, SAULT, Fenne Lily, Jeff Tweedy, Mustafa, Sufjan Stevens ja paljon muuta – Päivän Biisit

Tämän viikon soittolistan kansikuvatähtenä kuullaan Mummypowderia, joka julkaisi komeasti poppaavan paluusinglen Sara’s Song All That Plazz -yhtiöni kautta. Biisi löytyy toki monelta muultakin soittolistalta, kuten Spotifyn Suomi-indien helmet -listan kärkipaikalta ja New Music Friday -listalta, lisäksi muun muassa Soundi ja YleX ovat nostaneet biisin soittolistoilleen.

Suomi-uutuudet

Mummypowderin lisäksi viikon kotimaisina uutuuksina mukana ovat erinomaisen tummasävytteisen singlen julkaissut Sam Shingler, paremmin pelimusiikin maailmasta tunnettu säveltäjä Jukio Kallio tyylikkään leijuvalla Kevyenä leijuvana -singlellään, rempseän kellarisoundisen punkkirallin julkaissut Pää Kii, Hellacopters-hengessä rokkaava The Phonochromes sekä sliipatun melankolisen singlen Let Go julkaissut lempparimme Louie Blue. Louie Bluen matkaa on ollut mukava seurata, toivottavasti tulevilla singleillä saadaan vaihteeksi kuulla sitä ensimmäisten singlejen persoonallisuutta hieman enemmän.

Kuuntele Päivän Biisejä Spotifyssä

Viikon Kaksi parasta albumia

Tämän viikon kaksi mielenkiintoisinta albumia julkaisivat r&b/soul-artisti SAULT sekä laulaja/lauluntekijä Fennes Lily, joilta molemmilta kuullaan Päivän Biisit -soittolistalla tyylikkäät taidonnäytteet.

Fenne Lilyn BREACHilta tunnelmallinen I, Nietzsche, joka on tunnelmaltaan jo aivan mestari Elliott Smithin tasoa.

SAULT julkaisi todella mielenkiintoisen albuminsa Untitled (Rise), joka on todella mielenkiintoinen sekoitus klubimusiikkia, funkia, r&b:tä ja ESG-tyylistä kotikutoista groovea megasovituksilla. Monipuolinen levy on täydellisen moderni helmi viikonlopun nostatukseen ja sieltä poimittu Fearless on yksi syksyn ehdottomia helmiä.

Indie-helmet maailmalta

Tällä viikolla soittolistalla soi jälleen iso liuta täysin uusia tuttavuuksia ja hieman pienempiä vanhoja tuttavuuksia. Yhden viikon komeimmista shoegaze/indierock-singleistä julkaisi Circa Waves -yhtyeen kitaristi Joe Falconerin uusi Harpo Milk -sooloprojekti, ihanaa kitaroilla varustettua indiemenoa tarjoilevat myös vanha tuttumme Australiasta Low Key Crush, lisäksi kuullaan hienoja kappaleita artisteilta Porridge Radio, Lande Hekt, Faye Webster ja Aliphe Reddy.

Kanadalainen Mustafa, jonka debyyttisingle Stay Alive on yhä yksi vuoden parhaista tunnelmapaloista, julkaisi vihdoin uuden hienosti folkahtavan singlen Air Forces. SAULTIn lisäksi hämmentävän ihmeellisesti funkahtavan kappaleen tarjoilee myös tyylikkään albumin julkaissut kulttitähti Steve Arrington.

Uusina tuttavuuksina soittolistalla kuullaan mm. Cuushea, Body/Negativea, Slauson Malonea ja Jordanaa.

Hieman isommat tuttavuudet

Viikon tähtiosastoa edustavat mielettömän kauniin soolosinglen julkaissut Jeff Tweedy, jonka single on kuin Wilcoa parhaimmillaan, uuden fiilistelysinglen julkaissut Sufjan Stevens, Australian nerot The Avalanches, indielegenda Stephen Malkmus, aina mainio Future Islands sekä naisvihamieliset kännisekoilunsa toivottavasti taakse jättänyt slowhtai yhdessä James Blaken ja Mura Masan kanssa.

Kuuntele ja seuraa päivittäin päivittyvää soittolistaa täältä.