Manna, Shame, Gorillaz feat. Robert Smith, Malla, ibe, NewDad, Annie ja paljon muuta: Päivän Biisit -soittolista

Tämän viikon Päivän Biisit -soittolistan kansikuvatähtenä fiilistelee Manna, jonka perjantaina julkaistu single Ai tämä oli taivas on ehdottomasti yksi syksyn komeimmista kotimaisista biiseistä; kappaleessa sekoittuu melankolinen Suomi-iskelmä, maailmanluokan indietuotanto ja syvä uskominen sydämellä tehtyyn taiteeseen. Mannan ja Tuomo Prättälän yhteistyö sovituksessa on jo niin hienoa, että jopa Beck, Taylor Swift ja Charlotte Gainsbourgin olisivat lopputulokseen enemmän kuin tyytyväisiä.

Suomi-uutuudet

Mannan lisäksi uunituoreina kotimaisina helminä soittolistalla soi Mallan uusi deepdisco-hienous Tilaa, iben uudelta levyltä perkele! löytyi myös Päivän Biiseihin yksi makupala, levyn mukavan eteerinen avausraita ei roudareit. Neljäs kotimainen supertuotanto lkuullaan Solitin kautta kohta albumin julkaisvalta KO:MI :lta, jonka uusi single We Said We Didin’t Know but We Knew soi vastustamattoman orgaanisesti jousineen.

Okko Nuotion Avaruusmokkasiinit on uuden Alakulttuuritalo-levymerkin komea ensijulkaisu, biisi tuo mukavalla tavalla mieleen Kauko Röyhkän tuotannon Rättö ja Lehtisalo -parivaljakon kanssa, mutta matkaa kuitenkin tarpeeksi omilla kosmisen elektronisilla raiteillaan vieden kuulijan sammaleentuoksuiselle avaruusmatkalle. Tuotannossa on ollut mukana vanha kuoma El Mono.

Juurevampaa kotimaista laatua soittolistalla tarjoaa Jere Ijäs & Monacon työväen palloilijat letkeällä singlellä Niin hiljaa kuin osataan, tälläisillä lauluilla ja näin laadukkalla bändillä Ijäs saattaa hyvinkin nousta jonnekin Eppujen ja Karjalaisen vanaveteen, sinne kotimaisten laulaja-lauluntekijäeliitin kulmille.

isot ja pienet helmet maailmalta

Gorillaz on tiputellut viime kuukausina toistaan hienompia uusia kappaleita, joista järjestäen jokainen on ollut Päivän Biisinä. Loppuviikosta julkaistu Strange Times yhdessä The Cure -legenda Robert Smithin kanssa on jälleen kerran jotain elämää suurempaa ja ihanasti ajassa mukana olevaa, ettei mitään järkeä. Kappaleen videokin kannattaa katsoa.


Yksi ihanimmista uusista tuttavuuksista on brittiläinen yhtye NewDad, jona single Blue tuo mukavasti mieleen alkuajan The xx:n. Tuoreista lemppareistamme soittolistalla kuullaan uutuudet artisteilta beabadoobee ja illuminati hotties, kovassa nousussa oleva Arlo Parks vierailee MICHELLEN singlellä.

Veteraaniosaston kovimman yllätyksen viime viikolla julkaisi Doves, jonka comeback-albumi on ehdottomasti yksi syksyn mielenkiintoisimmista levyistä, albumilta soittolistalla kuullaan kesällä julkaistu hitti Prisoners. Myös The Flaming Lips julkaisi perjantaina hienon levyn ja Bruce Springsteenkin pisti ulos perusvarman singlen.

Omar Apollo, Annie, James Blake coveroimassa Frank Oceania, Shamea, _BY .ALEXANDERia, Slow Pulpia ja muita mielettömiä uutuuksiakin löytyy.

Kuuntele ja seuraa Päivän Biisejä Spotifyssä.