Joensuu 1685 – Light In The Heart Of Our Town

Komeaa comebackia alkuvuodelle suunnitellut kotimaisnen indierock-nerous Joensuu 1685 joutui harmittavaksi muuttamaan suunnitelmia koronan takia; vakuuttava Euroopan-kiertue peruttiin viime tippaan ja suunnitelmat menivät heilläkin uusiksi. Odotettu albumi ÖB julkaistaan 9. lokakuuta ja loppuvuodelle on uskallettu buukata nippu keikkojakin, niistä ensimmäiset ovat allakoitu elokuun lopuun Tallinn Music Weekille ja lokakuun lopppuun Helsingin Ääniwalliin.

Light In The Heart Of Our Town on toinen maistiainen tulevalta kakkosalbumilta, jonka teon yhtye aloitti alunperin jo kymmenen vuotta sitten. Kappaleella bändi kuulostaa rehellisesti itseltään; toisaalta melankoliselta kotimaiselta indie-yhtyeeltä, toisaalta Bruce Springsteenin stadionmeiningistä ammentavalta indiebändiltä, toisaalta indiemaailman realiteetit kokeneelta viisaalta ja rennolta yhtyeeltä ja toisaalta Arcade Firelta ja Wolf Paradelta ammentavalta tulevaisuuden lupaukselta – eli ihanalta itseltään.

Kuuntele kappale Spotifyssä tai Apple Musicissa.

Koronaviruksen takia Päivän Biisit -blogipostaukset tulevat yhä päivittäin, en aina aamulla niitä ehdi tekemään. Pyrin kuitenkin lisäämään kappaleet heti aamulla Spotifyn ja Apple Musicin Päivän Biisit -soittolistoille.