Joensuu 1685 – Hey My Friend (We’re Here Again)

Suomalainen eteeriseen ja kitaravetoiseen indierockiin luottava kulttiyhtye Joensuu 1685 julkaisi eilen ensimmäisen uuden singlen vuosikymmenen tauon jälkeen ja julkaisikin sen tyylilleen uskollisen komeasti.

Veljesten Mikko ja Markus Joensuun sekä Risto Joensuun (joka ei ole sukua veljeksille) muodostama yhtye vakuutti viime vuosikymmenen loppupuolella rytinällä monet, 22-Pistepirkkojen Bone Voyage -yhtiön vuonna 2008 julkaisema debyyttialbumi oli Suomessa kriitikkojen lemmikki ja keräsi jonkin verran kiinnostusta myös ulkomailla. Bändi ei kauaa debyyttinsä jälkeen kuitenkaan jatkanut toimintaansa, mutta kupli mainioita muita projekteja; Markuksen ja Riton Siinai-yhtye niitti kansainvälisestikin mainetta, samoin on tapahtunut Teosto-palkinnonkin soolourastaan napannellee Mikolle.

Hieman kliseisestikin nimetty Hey My Friend (We’re Here Again) on hyvässä ja pahassa kuin valmis valloittamaan valtavat stadionit, se soi todella isosti, hitaasti ja vastustamattomasti, mutta ehkä samalla myös pikkaisen liian harkitun sliipatusti – jos siis haluaa elämäänsä vähän rosoa. Mutta koska Joensuu 1685 on Suomen mittapuulla noussut jonkinlaiseksi myyttiseksi indiejärkäleeksi, on stadionsoundi ymmärrettävää ja annamme sen mieluusti anteeksi, varsinkin jos ja kun tulevalla kakkosalbumilla tullee levy-yhtiön lupailujen myötä löytymään spacerock- ja kraut-elementtejä.

Joensuu 1685:n piti lähteä singlen myötä lämmittelemään Wolf Paradea Eurooppaan, mutta Wolf Parade peruutti kiertueensa koronaviruksen takia. Aika näyttää, miten käy kesän festareiden Suomessa, voi olla että nekin tullaan valitettavasti perumaan.

Kuuntele Apple Musicissa.


Kuuntele ja seuraa päivittäin rakkaudella päivitettävää Päivän Biisit -soittolistaa Spotifyssä ja Apple Musicissa.