Terrace Martin & Denzel Curry – Pig Feet (feat. Kamasi Washington, G Perico & Daylyt)

Yhdysvalloissa ihmiset ovat kaduilla vastustamassa rasismia ja maan käsittämätöntä poliisiväkivaltaa ehkä isommin kuin koskaan sitten 1960-luvun. Mielenosoituksissa ja yhteiskunnallisessa keskustelussa purkautuu sukupolvesta toiseen, yli 400 vuotta, kestänyt pelko ja turhautuminen rakenteelliseen ja arkipäiväiseen rasismiin ja siihen järjettömään poliisiväkivaltaan. Tummempi ihonväri laittaa ihmisen Yhdysvalloissa ja totta kai meillä Suomessa ja Euroopassa, kaikesta taistelusta huolimatta, lähtökohtaisesti epätasa-arvoisempaan asemaan. On helppo sanoa, että tämän päivän mielenosoitukset johtuvat poliisin brutaalisti murhaamasta George Floydista, mutta tosiasiassa kaikki tiedämme, että ongelma Yhdysvalloissa ja muualla maailmassa on paljon syvempi, paljon syvempi. Mielenosoituksista syntyneet ryöstelyt ja mellakat ovat myös liian helppo tekosyy tuomita kaduilla marssivia ihmisiä, nyt on mielumminkin aika kuunnella, aika lukea, aika oppia, aika ymmärtää, aika olla solidaarinen, aika keskustella, aika tukea ja aika taistella. Minä sinisilmäinen hämäläinen voin vain yrittää miettiä, miltä jokapäiväisen rasismin kohtaaminen tuntuu ja vaikka nyt ei ole kyse minusta, voin silti yrittää näyttää, että seison rinnalla ja uskon tasa-arvoiseen maailmaan, jossa ihmisoikeudet ovat kaiken keskiössä.

Yhdysvalloissa liikkeelle lähteneet mielenosoitukset ovat saaneet jo aikaan globaalin solidaarisuusliikkeen, jonka näyttää ryhmittyvän myös Suomessa ensimmäistä kertaa tänään klo 15-16 digitaaliseen mielenosoitukseen ja varmasti myöhemmin kaduille.

Terrace Martinin ja Denzel Curryn Päivän Biisinä kuultava Pig Feet on ensimmäisiä viime päivien mielenosoituksesta nousseita kappaleita, video ja musiikki puhukoon puolestaan.

Kuuntele kappale Spotifyssä tai Apple Musicissa.

Kuvan mahdollinen sisältö: tekstissä sanotaan FINLAND IN SOLIDARITY WITH BLACK LIVES MATTER

Koronaviruksen takia Päivän Biisit -blogipostaukset tulevat yhä päivittäin, en aina aamulla niitä ehdi tekemään. Pyrin kuitenkin lisäämään kappaleet heti aamulla Spotifyn ja Apple Musicin Päivän Biisit -soittolistoille.