Perfume Genius – Nothing At All

Tämän perjantain uutuusalbumeista ehkä se pakollisin kuunneltava on yhdysvaltalaisen Perfume Geniuksen viides albumi Set My Heart On Fire Immediately, jolta kolmanneksi Päivän Biisiksi nostetaan tunteikkaan ja herkän pop-albumin yksi rempseimmistä raidoista Nothing At All, joka tuo hienolla tapaan mieleen toisen aikalaisensa, Arcade Firen. Moniulotteisen albumin aikaisemmista singleistä Päivän Biiseinä ovat soineet On The Floor ja Describe.

Perfume Genius, eli Matt Hedreas, on pitkään ollut niin sanonuttu suuri indie-artisti, jolla viidennellä albumillaan on suuri mahdollisuus nousta entistä suurempien massojen tuntemaksi popneroksi. Perfume Genius maustaa musiikkiaan barokkipopilla, tanssitaiteella ja jopa erotiikalla, hän ei kaihda puhua vaikeistakaan asioista.

Albumilla Hedreasin taustalla soittavat muun muassa rumpalit Jim Keltner ja Matt Chamberlain, joiden työskentelystä ovat aikaisemmin nauttineet mm. John Lennon, George Harrison, Bob Dylan, Neil Diamond, Nine Inch Nails, David Bowie, Fiona Apple, Kanye West ja lukuisat muut legendat sekä muun muassa Elton Johnin, John Mayerin, The Whon ja D’Angelon levyiltä tuttu basisti Pino Palladino.

Arvostettu The Guardian antoi eilisessä arviossaan albumille täydet viisi tähteä.

Kuuntele Apple Musicissa..

Koronaviruksen takia Päivän Biisit -blogipostaukset tulevat yhä päivittäin, en aina aamulla niitä ehdi tekemään. Pyrin kuitenkin lisäämään kappaleet heti aamulla Spotifyn ja Apple Musicin Päivän Biisit -soittolistoille.