Louie Blue: Cloud of Confetti

Turkulainen soul-ihanuus Louie Blue hurmasi ja hämmästytti viime kesänä julkaistulla debyyttisinglellään Confused, joka oli yksi koko vuoden parhaita ja suosituimpia Päivän Biisejä.

Debyyttisinglen jälkeen Louie Blue julkaisi viime vuonna vielä kolme urbaanin sliipattua, mutta samettisen lämmintä singleä, joista jokainen nousi Päivän Biisiksi. Matkan varrella pienelle Booa-levy-yhtiölle levyttänyt artisti teki yhteistyödiilin ison Sony Musicin kanssa, onneksi matka tuntui jatkuvan enemmän debyyttisinglen kuin Sonyn markkinakoneiston ehdoilla.

Eilen, kuin vähän varkain, Louie Blue julkaisi ilman sen suurempaa kohinaa debyyttialbuminsa Notes. Levyltä löytyy kaikki edelliset neljä (!) Päivän Biisiä ja viidenneksi (!!) sieltä nousee akustisempana helmenä edukseen erottuva päätösraita Cloud of Confetti.

En muista, että miltään pitkäsoitolta aiemmin olisi aiemmin noussut viittä Päivän Biisiä, Tame Impala tullee pääsemään samaan. Jo pelkkien Päivän Biisien perusteella on helppo sanoa, että Notes on harvinaisen hieno albumi, varsinkin kotimaisella mittapuulla. Suomessa albumiformaatti viettää lama-aikaa, musiikkia arvotetaan (Hesaria myöten) aivan liikaa kappaleiden striimilukemia tuijottaen ja pitkäsoittoja ei juuri noteerata vanhaan malliin. Jossain vaiheessa albumeiden arvostus taas meilläkin kasvaa, se on helppo ennustaa, tai näin sopii ainakin toivoa.

Louie Bluen Notes on erinomainen debyyttialbumi, näin smoothia soul-levyä on tuskin Suomessa koskaan julkaistu. Aivan napakymppi se silti ei ole, se debyyttisinglen särmä on liian usein onnistuttu hautaamaan sliipatun tuotannon alle, eli tuotannossa ei ole uskallettu jättää levylle juuri inhimillisiä pieniä säröjä ja virheitä. Albumin päätösraidassa niitä toki löytyy.

Aika näyttää, miten Louie Bluen debyyttialbumi noteerataan. Mieletön matka jatkuu ja kokemus tuo lisää särmää ja luottamusta omaan tekemiseen. Musiikin arvoa ei mitata striimimäärissä, vaan taiteena, ainakin Päivän Biiseissä. Louie Blue tekee jo nyt parhaimmillaan täydellistä musiikkia.


Kuuntele ja seuraa päivittäin rakkaudella päivitettävää Päivän Biisit -soittolistaa Spotifyssä ja Apple Musicissa.