Badly Drawn Boy: Is This a Dream?

Brittiläisen laulaja-lauluntekijä Badly Drawn Boyn legendaarisen debyyttialbumin The Hour of Bewilderbeastin julkaisusta tulee ensi kesänä kuluneeksi tasan 20 vuotta, albumi oli yksi uuden vuosituhannen alun mielenkiintoisimpia indiepop-levyjä, sitä ei oikein voinut niputtaa mihinkään aikaisempaan indiepopin genreen, suurella kunnianhimolla tehty albumi oli kuin kotikutoisen ja pää alhaalla laahustavan Elton Johnin tai Dexy’s Midnight Runnersin mestariteos, massivisen kunnianhimoinen ja vähän ruppana samaan aikaan. Lopulta XL Recordsin julkaisema albumi voitti arvostetun Mercury Prizen ja Badly Drawn Boyn tie tähtiin oli kuin kirjoitettu valmiiksi.

Pari vuotta debyytistä Badly Drawn Boy, eli Damon Gough, teki soundtrackin Nick Hornbyn kirjaan perustuvaan ja Hugh Grantin tähdittämään menestyselokuvaan About a Boyhin ja nousi yhä suuremman yleisön tietoisuuteen.

Indiemaailmassa katseet tuntuivat kuitenkin kääntyvän toisenlaisten uusien tuulien suuntaan, tuli Strokesia, White Stripesia, Hivesiä, Kings of Conveniencea, Phoenixia ja vaikka mitä muita hienoja yhtyeitä. Kiinnostus 90-lukuiseen indieen oli hiipunut täysin, monet yhtyeet lopettivat tai vaipuivat unholaan.

Badly Drawn Boy oli samanlainen, hieman surullisen ja ongelmallisen persoonan omaavaa, jääräpäisen kunnianhimoinen nero kuin Elliott Smith, jonka moni tunsi yhtäkkiä unohtaneet. Elliott Smith tappoi itsensä vuonna 2003 ja nousi surullisen traagisesti jälleen suosioon, monet unohtuneet indie-yhtyeet löytyivät uudelleen ja palasivat unohduksista festivaalien päälavoille.

Myös Badly Drawn Boy jatkoi uraansa, julkaisten monia hienoja levyjä, mutta hänen tähtensä tuntui aina vaan himmenevän. Oikukas nero tuntui luisuvan kohti surullista unohdusta. Vuoteen 2012 asti Badly Drawn Boy julkaisi levyjä, kunnes hiljaisuus.

Viime vuoden lopulla Badly Drawn Boy vieraili Saint Survivorin albumilla, viime perjantaina hän coveroi yhdesssä Whyte Horses -yhtyeen kanssa Lou Reedin Satellite of Lovea ja tänään hän julkaisee ensimmäisen uuden singlen vuosiin. Yhtäkkiä Badly Drawn Boy on täällä taas, ihan yhtä nerona kuin ennen.

Is This a Dream? on ehtaa Badly Drawn Boyta, se on kepeä ja hyväntuulinen, se on hupsu ja svengaava, se on kaihoisa ja surullinen, se on juuri sellainen Dexy’s Midnight Runnersin ja Elliott Smithin nerouden kanssa käsi kädessä tienpientaretta kepeästi laahustava helmi kuin salaa Badly Drawn Boyn comebackilta on toivonutkin. Tippa linssiin ja feel good, tervetuloa takaisin Badly Drawn Boy!


Kuuntele ja seuraa päivittäin rakkaudella päivitettävää Päivän Biisit -soittolistaa Spotifyssä ja Apple Musicissa.