Clairo: Bags

Bostonilaisen Clairon vuoden 2017 makuuhuonepophelmi Pretty Girl nousi massiiviseksi yllätyshitiksi ja nosti nuoren laulaja-lauluntekijän koko musiikkimaailman kiinnostuksen kohteeksi, Pretty Girlia on striimattu eri palveluissa kohta jo 400 miljoonaa kertaa, Clairo on esiintynyt mm. Coachellassa ja omien sinkkujensa lisäksi vieraillut monien muiden artistien kappaleilla.

Perjantaina julkaistun ja Päivän Biisinä kuultavan Bagsin myötä Clairo kertoi vihdoin julkaisevansa elokuussa odotetun debyyttialbuminsa ja musiikillinen suunta miellyttää varmasti monia: Bags on hitusen aikaisempaa rosoisempaa, paljon 90-lukuisempaa ja sielukkaampaa vaihtoehtopoppia. Debyyttialbumin on yhdessä Clairon kanssa tuottanut megatuottaja Rostam, joka tunnetaan myös Vampire Weekendistä.

Clairon inhimillinen ja ihmisläheinen vaihtoehtopop on nykyajan valtavirtaa, se on parasta se. Parikymppinen artisti pohtii yhteiskunnallista asemaansa ja paikkaansa maailmassa aivan kuten aikalaisensa Soccer Mommy, Snail Mail ja boygenius. Ehkäpä Juliana Hatfiled, Bettie Serveert ja muut 90-luvun vaihtoehtopopin pioneerit saavat myös ansaitsemansa kunnioituksen pian.


Kuuntele ja seuraa päivittäin rakkaudella päivitettävää Päivän Biisit -soittolistaa Spotifyssä ja Apple Musicissa.