Ezra Collective: Quest for Coin

Lontoolainen Ezra Collective on yksi tämän hetken mielenkiintoisimmista uusista jazz-nimistä. Päivän Biisinä kuullaan jo kuukauden päivät sitten julkaistu vastustamaton Quest fo Coin, jolla syvään jazz-nerouteen yhdistyy visionäärisesti ajassa mukana oleminen; Ezra Collective onnistuu vakuuttavalla tavalla yhdistämään musiikissaan jazzia, afrobeatia sekä urbaanimpaa hiphopia ja jopa grime-elementtejä, tavalla joka sopisi kuin täydellisesti niin Flow Festivalin pallolavalle tai Pori Jazzin katkarapukemuihin.

Bändin debyyttialbumi You Can’t Steal My Joy julkaistaan 26.4. ja on varmaa, että levy tulee kiinnostamaan ja paljon. Bändi on vakuuttanut jazz- ja indie-jengiä Briteissä ja SXSW-esiintymistensä jälkeen myös Jenkkilässä, soul-laulaja Jorja Smithin kanssa tehty yhteiskappale on myös valloittanut maailmaa hienosti.

Lontoon jazz-piireissä tuntuu muutenkin olevan todella mielenkiintoinen meno päällä, meidän suomalaistenkin kannattaa suunnata katseemme nyt sinne, aloitetaan ihmettely mainiolla Ezra Collectivella.


Kuuntele ja seuraa päivittäin rakkaudella päivitettävää Päivän Biisit -soittolistaa Spotifyssa ja Apple Musicissa.