Swan/Koistinen: Diagnosis

Pysäyttävän koskettava ja taiteellisen tyylikäs kappale ja projekti. Swan/Koistinen -duon muodostavat Teosto-palkittu laulaja-lauluntekijä Astrid Swan ja Color Dolor -yhtyeestä tuttu laulaja-muusikko Stina Koistinen, jousisovituksista vastaa yksi maailman arvostetuimmista ja haluttuimmista neroista Owen Pallett, joka soolotuotantonsa lisäksi tunnetaan yhteistyöstään muun muassa Arcade Firen, Frank Oceanin, Charlotte Gainsbourgin, Taylor Swiftin ja Lady Gagan kanssa.

Swan ja Koistinen ovat kumpainenkin maamme vakavasti otettavan ja hieman valtavirrasta poikkeavan popmusiikin kärkeä. Molempia naisia yhdistää suunnattoman lahjakkuuden lisäksi myös syöpä. Koistiselta löydettiin syöpä aivoissa yhdeksän vuotta sitten ja Swanilla rintasyöpä viisi vuotta sitten.

Diagnosis on ensimmäinen maistiainen toukokuussa julkaistavalta ep:ltä, jolla kaksi naista käsittelevät elämää sairastumisen jälkeen, elämää joka ensimmäisen syöpä-diagnoosin jälkeen ei ollut enää entisensä, mutta on silti yhä elämää. Kun Swan ja Koistinen puhuvat, kirjoittavat, laulavat ja soittavat, silloin on syytä pysähtyä ja kuunnella.

Kuuntele ja seuraa päivittäin rakkaudella päivitettävää Päivän Biisit -soittolistaa Spotifyssä ja Apple Musicissa.