Big Thief: UFOF

Brooklyniläinen indie-helmi Big Thief on kahden albuminsa, Masterpiece (2016) ja Capacity (2017), kasvattanut raketinomaisesti suosiotaan ensin New Yorkin omasta helmestä kriitikoiden suosikiksi ja lopulta vähän huomaamatta yhtyeeksi, jonka musiikki halaa kahviloissa, ravintoloissa, tunnelmallisissa koti-illoissa ympäri maailman. Big Thiefin kakkosalbumi oli yksi julkaisuvuotensa kehutuimmista albumeista ja nousi monen varteenotettavan median vuoden parhaiden levyjen listoilla korkealle. Nyt yhtye on julkaisemassa odotettua kolmosalbumiaan, josta on tämän ensimmäisen maistiasen perusteella helppo luvata jälleen astetta suurempaa albumia, isompi läpimurtokaan ei ole kaukana.

Päivän Biisinä kuultavalla UFOFilla yhtye ei kosiskele, vaan luottaa täysin omaan haaveilevaan ja hieman usvaisen orgaaniseen maailmaansa. Herkkyys, kauneus ja juuri se omaan tekemiseensä luottaminen vienee Big Thiefin vielä pitkälle. Musiikillisesti seilaillaan jossain Charlotte Gainsbourgin, Kate Bushin, 60-lukuisen folkin, 90-luvun runo-indien, dreampopin ja 2000-luvun taide-indien suloisessa symbioosissa.

UFOF on nimiraita 3. maaliskuuta julkaistavalta albumilta U.F.O.F. ja tuo F-kirjain UFON:n jäljessä tarkoittaa kuulemma ystävää eli se tulee sanasta ”friend”, ota tuosta sitten selvää. Albumin julkaisee maineikas 4AD, jolle tämä on jo viikon toinen erinomainen Päivän Biisi, aikaisemmin Big Thief levytti astetta pienemmälle Saddle Creek -yhtiölle.

Toiveet ovat korkealla bändin saamiseksi myös Suomeen, bändi nimittäin on ilmoittanut esiintyvänsä Flow’n sisarfestivaalilla Øyassa elokuussa.


Kuuntele ja seuraa päivittäin rakkaudella päivitettävää Päivän Biisit -soittolistaa Spotifyssä ja Apple Musicissa.