Zero 7: Aurora (feat. José González)

Englantilainen downtempo-duo Zero 7 vietti kulta-aikaansa vuosina 2001-2006. Sofistikoitunutta ja kahvilakelpoista elektronista chillailua tehnyt duo nojasi laadukkaisiin vokalisteihin ja kasvoi AIR-yhtyeeltä lainalevasta laatukopiosta lopulta uljaasti omaan tekemiseensä luottavaksi hiotuksi helmeksi, yhtyeeksi joka oli omalta osaltaan nostamassa mm. Sian urallaan eteenpäin.

Tällä vuosikymmenellä Zero 7 on enemmän tai vähemmän viettänyt hiljaiseloa, singlejä on julkaistu kyllä silloin tällöin, mutta edellisen albuminsa Zero 7 on julkaissut tasan kymmenen vuotta. Lokakuussa 2018 julkaistu single Hidden oli jo ihan kelvollinen, mutta vasta tämä göteborgilaismestari José Gonzálezin kanssa tehty Aurora muistuttaa meitä yhtyeen kulta-ajoista enemmän.

Ei Aurora ikinä klassikoksi kasva, mutta ainakin se muistuttaa meitä tyylikkäästi sekä Gonzálezin että Zero 7:n olemassaolosta, hieman kadonneesta suuruudesta ja yhteisestä historiasta. Viimeksi José Gonzáles lauloi Zero 7:n levyllä vuonna 2007.


Kuuntele ja seuraa päivittäin päivittyvää Päivän Biisit -soittolistaa Spotifyssä ja Apple Musicissa.