R+R=NOW: Change of Tone

R+R=NOW on todellinen nykyjazzin visionäärien muodostama superyhtye. Pianisti Robert Glasperin johtamassa ensemblessä ovat mukana Terrace Martin (syntetisaattori, vocoder), Christian Scott aTunde Adjuah (trumpetti), Derrick Hodge (basso), Taylor McFerrin (synty/beatbox) ja Justin Tyson (rummut).

Päivän biisinä kuullaan eilen julkaistun Collagically Speaking -albumin tyylikäs avausraita. Legendaarisen Blue Noten julkaisema levy on kokonaisuudessaan häikäsevää ja omissa svääreissä seilaavaa tunnelmointia.

Musiikillisesti R+R=NOW on sekoitus orgaanista pianovetoista ajatonta fiilistelyä, 70-lukuista futuristista avaruusmenoa, urbaania 2000-luvun nu-jazzia ja -soulia sekä next level -tyylitajua.

Yksistään Glasperin ja Martinin neroudesta kertonee jotain sekin, että herrat ovat omien projektiensa lisäksi tehneet yhteistyötä mm. Quincy Jonesin, Kendrick Lamarin, Kanye Westin, Nasin, Herbie Hancockin, Commonin ja Yasin Beyn (Mos Def) kanssa. Näistä Yasin Bey vierailee R+R=NOW -levyllä.

Aivan mieletön ryhmä, täydellistä tunnelmointia. Bändin nimi tulee sanoista Reflect ja Respond, Glasper on kertonut inspiroituneensa Nina Simonen viisaudesta: ”artistin tehtävä on heijastaa musiikissa omaa aikaansa”. Sitä jos jotain Glasper onnistuu toteuttamaan, ajattomasti.

Ja mikä parasta, tämä bändi saapuu Pori Jazzeille.

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.