Dirty Projectors: That’s a Lifestyle

Brooklynilainen indie-yhtye Dirty Projectors liittyy vahvasti 2000-luvun alusta alkaen maailmaa muokanneeseen, hieman taiteelliseen, vaihtoehtomusiikin skeneen, sinne Vampire Weekendin, MGMT ja muiden vähän ”hipsulimpien” yhtyeiden joukkoon.

Itselleni Dirty Projectors on ollut vuosia hitusen liian väkisin taiteellinen yhtye, eikä bändin hehkutettu nerous ole välttämättä aina auennut. Heinäkuussa julkaistavan uuden Lamp Lit Prose -levyn maistiaset ovat kuitenkin kiehtoneet sen verran paljon, että tämä viime perjantaina julkaistu single pääsi Päivän biisiksi.

That’s a Lifestyle alkaa mainiosti kuin Simon & Garfunkel -parhaimmillaan, folkahtava protestilaulu ottaa pian mukaan elementtejä niin 70-luvun Laurel Canyon -harmonioistakin, kuin nollarin Vampire Weekend -menosta. Ajoittain pienillä lauluefkteillä maustettu kappale kasvaa kepoisasti ja orgaanisesti, välillä neroillaan Sufjan Stevensin ja Bon Iverin kaltaisten aikalaisten tavoin ja lopulta kääritään koko kappale tyylikkääksi helmeksi.

Kannattaa myös tsekata levyn ensimmäinen sinkku Break-Thru, joka jostain kumman syystä ei noussut silloin Päivän biisiksi, virheitä sattuu paremmissakin piireissä.

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.