Jimi Tenor: Quantum Connection

31944988_1374201426014749_5421270697840214016_n

Aivan mielettömän hypnoottinen Jimi Tenor -uutuus. Quantum Connection on Tenorin omien fiilistelyjen mukaan hänen näkemyksensä Berliinin Kraut-Life-menoon (kuulostaa kovallta), elikkäs jollain ihmeelisellä tapaa biisissä yhdistyy suomalainen melankolisuus, saksalainen kraut ja ghanalainen highlife yhteen jazzin, yläpilvissä surffaavien nerojen ja rautaisten tulkitsijoiden toimesta.

Jimi Tenorin lisäksi bändissä soittavat afrobeat/afrofunk-legenda ja luoja Tony Allen (Fela Kuti), suomalaiset rytmisepät Mongo Aaltonen ja Abdissa ’Mamba’ Assefa ja mm.  Kabu Kabu -yhtyeestä tutut Daniel Allen Oberto, Allonymous ja Akinola Famson. En ole aivan sata varma, soittavatko kaikki nämä nerot kyseisellä raidalla, mutta näin päättelin tuosta Jimi Tenorin kuvasta.

Tenor on toki aikaisemminkin julkaissut levyjä Tony Allenin ja Kabu Kabun kanssa, mutta jotenkin tässä Quantum Connectionissa se legendaarinen 90-luvun Tenor-nerokkuus kulkee käsi kädessä hypnoottisen ja vastuttamattomasti huumaavan rytmin kanssa. Jazz/aforbeat/highlife/psychedelic -helmi!

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.