Everything is Recorded: Bloodshot Red Eyes

akeemofzamunda-everything-is-recorded-richard-russell-1-min-1170x658

Päivän biisinä soulahtava Bloodshot Red Eyes tänään 16.1. julkaistavalta Everything Is Recordedin debyyttialbumilta Everything is Recorded by Richard Russell.

Everything is Recorded by Richard Russell on monellakin tapaa yksi mielenkiintoisimmista albumeista vähään aikaan, albumilla on kova potentiaali nousta jopa moderniksi klassikoksi. Näin tyylikään tunnelmallista soul/triphop/jazz -helmeä ei ole mielestäni julkaistu vuosiin, jo pelkkä vierailijakaartikin vakuuttaa tyylikkyydellään: Sampha, Obongjayar, Kamasi Washington, Damon Albarn, Giggs, Ibeyi, Wiki, Syd, Rachel Zeffira, Infinite, Green Gartside, Peter Gabriel ja Owen Pallett. 

Tämän hienon albumin nostaa muita mielenkiintoisemmaksi lopulta kuitenkin Richard Russell itse. Russell on legendaarisen XL Recordingsin perustaja ja pomo, Adelen, Radioheadin, White Stripesin ja The xx:n ansiosta XL taitaa olla maailman suurin independent-levy-yhtiö. Dance-hommilla aloittanut yhtiö tunnetaan myös mm. The Prodigyn, MIA:n, Beckin, Dizzee Rascalin ja Badly Drawn Boyn kotina sekä lukuisten lukuisten muiden.

Richard Russell on aikaisemmin julkaisssut eri aliaksillaan kourallisen ep-levyjä, tuottanut levy-yhtölleen signaamiaan soul-legendoja (Bobby Womack ja Gil Scott Heron) ja tietenkin luotsannut yhtä aikamme parhaista levy-yhtiöistä.

Everything is Recorded tuo ihanasti mieleen MoWax-pomo James Lavellen ja DJ Shadow’n UNKLE-projekti Psyence Fiction levyn, joka oli oman aikakautensa hienosti tiivistävä levy, musiikillisestikin näissä on paljon samaa, UNKLE näistä se punkkarimpi ja tämä taas täydellinen tyylittelijä.

En millään usko, että vuonna 2018 julkaistaan montaa näin komeaa tunnelmapalaa, ottakaa siis haltuun ihan koko levy!

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.