10 Best Songs Of The Week

Marraskuun viimeisellä viikolla fiilistelemme ihanan paljon kotimaisia uutuuksia. Siinä missä maailmalla on julkaisutahti joulua kohti muuttunut hitusen verkkaisemmaksi, on kotimainen kattaus sitäkin monipuolisempi. Päivän Biisien kannessa upean yhteisbiisin julkaisseet superstarst Björk ja Rosalía.

Seuraa ja kuuntele Päivän Biisejä Spotifyssä.

1. Björk ft. ROSALÍA – Oral

Kaksi supertähteä yhdessä upeassa ”ässä hihasta” -yhteistyössä, lopputuloksena häikäisevän uljas kappale täynnä neroutta ja aktivismia. Oral on kappale, jonka Björk alunperin sävelsi vuosituhannen vaihteessa, kappale jäi pöytälaatikkoon raakileena odottamaan tätä hetkeä ja näki nyt päivänvalon. Samalla kappale on massiivinen kannanotto Islannin luonnon puolesta ja norjalaista kalateollisuutta vastaan. Islantia uhkaa norjalaisten lohikasvattamoiden vuoksi ekokatastrofi.

2. Henri – get 2 know u

Henri on noussut upeilla singleillään maamme kansaivölisestikin kiinnostavimmista uusista elektronisen musiikin tekijöistä. Henri ei paljoa Suomessa meteliä pidä, vaan keskittyy julkaisemaan musiikkia ranskalaisen Headroom Recordsin kautta ja hissukseen valloittamaan biiseillään mainetta ”älykkään” elektronisen musikin skenessä. Henri-artistinimen takaa löytyy tuottaja Henri Salonen, entinen hittituottaja Hank Solo, joka on ottanut upean irtioton hittipoppiin ja on tsippaillut kaikessa rauhassa nero-osastolle hengailemaan.

3. Real Estate – Water Underground

Amerikkalaisesta Real Estatesta on kasvanut modernin powerpoppiin kallellaan olevan indien yksi suurista. Water Underground on maistiainen alkuvuodesta julkaistavalta kutosalbumilta Daniel. Bändi on kertonut saaneensa indpiraatiota mm. REM-yhtyeen klassikosta Automatic From The People ja sen kyllä kuulee.

4. Loney Dear – ALL THINGS GO

Ruotsalainen tunnelmoinnin mestari Loney Dear on täällä taas. Upea All Things Go nyökkää kertosäkeessä Sufjan Stevensin Chicagolle ja on about täydellinen talven pimeiden hetkien fiilisbiisi.

5. SILVA EMILIA – Curious Minds

18-vuotias laulaja-lauluntekijä SILVA EMILIA on julkaissut nipun hienoja singlejä, joista yksi on noussut keskeiseen rooliin Poromafia-sarjassakin. Curious Minds esittellee kaikessa rauhassa uraansa tekevän artistin indierockimpaa puolta. Superstara in the making.

6. Yony x Malla – Helix

Ruotsalainen duo Yony x Malla on herättänyt elektronista musiikkia ja utuisilla indiepopia sekoittavilla singleillään ihastusta Ruotsissa mm. TikTokissa ja Spotify-listoilla. Nyt fuo julkaisi debyytti-ep:sä Helix, jolta löytyy myös tämä hienous.

7. Juppe – Andy, I Have Your Lighter

Syyskuussa Solitilla debyyttisooloalbuminsa julkaissut Juppe, eli Keidas-yhtyeestäkin tuttu Julius Jäppinen, päätti sitten julkaista maailmanluokan uuden indiesinglen. Ihan mielettömän koukuttava indiepoppihelmi.

8. The Stance Brothers – Deeper Tones

Rumpalinero Teppo Mäkynen julkaisi The Stance Brothers -aliaksellaan tyylikkään uuden albumin Duktus. Yksi levyn hienoimpia biisejä on tämä utuisen tripjazzisti svengaava Deeper Tones.

9. Musta Huone – Kuun palvojat

Uusi kotimaisen vaihtoehtorockin helmi on nousemassa hyvään hypetykseen jopa maailmalla. Konstailematonta noisen ja krautrockin tykitystä ja suomalaista melankoliaa sekaisin. Iso Quietus-lehti nosti Mustan Huoneen albumin Valosaasteen sekaan viikon levyksi ✌🏽🎉

10. I Was a Teenage Satan Worshipper – The Wind

Suomalaisen shoegazen helmi IWATSW julkaisi uuden ihanan softin ja utuisen singlen.

Päivän Biisit