10 Best Songs Of The Week

Loppusyksyn julkaisutahti ei tunnu ottavan laantuakseen, hyvä niin. Viikon mielenkiintoisimpien uutuuksien joukosta löytyy iso kirjo uutuuksia Andre 3000:sta Pariisin Kevääseen ja Knife Girlistä The Lemonheadsiin, kannessa Bleachers.

Kuuntele ja seuraa Päivän Biisejä Spotifyssä.

1. Bleachers – Alma Mater

Supertuottaja Jack Antonoffin Bleachers julkaisee neljännen albuminsa Bleachers maaliskuun 8. päivä. Saamme vihdoin odotettua jatkoa Take the Sadness Out of Saturday Night -levylle, joka oli yksi korona-ajan klassikoista.

Alma Mater on tulevan albumin toinen maistiainen. Siinä missä edellinen single oli silkkaa Joe Jackson -powerpoppia, on uusi sinkku ihanan maalailevaa ja unisesti haahuilevaa indiepoppia. Mukana biisillä kirjoittamassa ja taustalla Lana Del Rey ja Antonoffin luotto tuottaja- ja biisinkirjoittajakamu Patrik Berger, joka on meille tuttu tietty myös Markus Krunegårdin Suomi-levyltä.

2. André 3000 – I swear, I Really Wanted To Make A ”Rap” Album But This Is Literally The Way The Wind Blew Me This Time

Outkast-starba André 3000 julkaisi yllättäen vihdoin sen odotetun sooloalbuminsa, eikä se ollut räppiä nähnytkään vaan pitkälti inspiraatioon perustuvaa laadukasta ja utuiista ja ambientille nyökkäävää fiilistelyjazzia. Älytön albumi ja älytön juttu, joka suurissa määrissä voi olla vähän liian hipsterihippeilyä, mutta ainakin pienissä määrissä toimii parhaimmillaan ihan täysillä. Tämä levyn avausraita esimerkiksi on hieno helmi.

3. Niklas Frisk & Nina Persson – Tell Me What You Sell Me

Atomic Swing -nero Niklas Frisk on loihtinut isotuotantoiseen Börje Salmingin elämänkerralliseen Börje-sarjaan sellaisen soundtrackin, ettei paremmasta väliä. Viikonloppuna Viaplayllä käynnistyneen sarjan musat ovat parhaimmillaan parasta Friskiä sitten Atomic Swingin kulta-ajan tai ehkä sen ihanan Sweet Chariots -projektin. Tämä The Cardigansin Nina Perssonin laulama biisi on klassistakin klassisempi Ruotsimusan helmi.

4. The Lemonheads – Fear of Living

The Lemonheads on tietty se yksi 90-luvun kaikista parhaimmista yhtyeistä ja Evan Dando sukupolvensa neroimpia lauluntekijöitä. Päihdehelvetin läpi käynyt Dando on taistellut myös mielenterveytensä kanssa, mutta viime vuosina ahkeran keikkailunkin aloittanut Dando sai yllätykseksemme julkaistua uuden Lemonheads-biisin. Reilu pariminuuttinen biisi muistuttaa upeasti 90-luvun kulta-ajasta, mutta on myös koskettavan rehellisesti elämän nurjaa puoltakin nähneen kuuloinen. Biisin riffeissä on sukulaisuutta menestyslevy It’s a Shame Aboun Rayn klassikkoon Bit Part ja voisi se hyvin olla joku C’mon Feel The Lemonheads- tai Car Button Cloth -levyjen ylijäämäbiisi.

Biisi taitaa olla Dandon ensimmäinen uusi oma biisi, jota hän on ollut kynäilemässä sitten vuoden 2007. Biisin Dando on kirjoittanut yhdessä kesällä menehtyneen QTY-yhtyeen Dan Lardnerin kanssa.

5. Pariisin Kevät – Haaveet, haaveet

Onpa jotenkin super mukavaa, että Pariisin Kevät on aktivoitunut taas ja julkaisee uutta maailmanluokan musikkia.

6. Knife Girl – Knots

Jos on Pariisin Kevät maailmanluokan kotimaista musiikkia, niin mitä suuremmissa määrin on perjantaina uuden albuminsa CUM julkaissut Knife Girl. Knots on yksi Knife Girlin teknompaa puolta esittävän hienon levyn helmistä.

7. Dina Ögon – Det läcker

Dina Ögon on noussut myös meillä Suomessa viime aikojen mielenkiintoisimmista uusista Ruotsi-bändeistä, tässä jälleen yksi esimerkki miksi.

8. Antti Autio – Yksin

Antti Autio on Arpan ohells hiipinyt super suosituksi uuden sukupolven laulaja-lauluntekijäksi. Uutta levyä ensi vuodelle lupaileva Autio on myynyt joulukuun slun keikkansa Helsingin Kulttuuritalolla loppuun jo hyvissä ajoin.

Upea single Yksin lupailee hyvää uudelyta levyltä. On muuten älytöntä, ettei tälläinen musiikki juuri meillä radioissa soi.

9. IRKED – Backstreets

Viikon kovimman debyyttisinglen tarjoilee englantilainen punkrock-yhtye Irked. Todella tiukasti postpunkahtava rokkihelmi, joka tykittelee samoilla teillä Amyl & The Sniffersin kanssa.

10. Gossip – Crazy Again

Nyt on kova! Gossip on työstänyt ensimmäistä levyään 11 vuoteen yhdessä Rick Rubinin kanssa ja tässä siitä himmeä maistiainen.

Päivän Biisit