10 Best Songs Of The Week

Joskus muinoin joulukuussa uuden musiikin julkaisutahti hyytyi hyvissä ajoin kohti joulua, mutta näinä ihanina aikoina tälläiset musiikkiteollisuuden vanhat lainalaisuudet ovat onneksi pölyttyneet ja uusia biisejä tälläkin viikolla ilmestyi älyttömän ihanat määrät. Päivän Biisit pursuilee siis uutta musiikkia, kannessa Markus Krunegård, jonka uuden uuden Remix-ep:n julkaisi meidän All That Plazz.

Täältä Päivän Biisien alati eläväinen soittolista seurantaan.

1. Markus Krunegård – Miss Joensuu (La La Lars Remix)

Meidän All That Plazz julkaisi ruotsinsuomalaisen starban Markus Krunegårdin Nokia & Ericsson -levystä mainion remix-ep:n, jossa artistit Jocke Åhlund, Martin Vogel, Diegojah, meikäläinen eli Local Al sekä La La Lars esittävät näkemyksensä Krunegårdista. La La Lars on Grammis-ehdokkuudellakin arvostettu jazz-artisti ja muun musssa Lykke Lin ja Krunegårdin yhtyeistä tunnetun rumpali Lars Skoglundin artistiminä.

2. Adrianne Lenker – Ruined

Big Thief -yhtyeen Adrianne Lenker julkaisi sydäntäsärkevän kauniin singlen ja ilmoitti julkaisevansa uuden soololevyn ensi vuonna.

3. Nuoruus – Piha

Nuoruus Kalle Kaurasen (moshimoshi, Entäs Peltonen?, Pieni Poika Caleb) luotsaama yhtye, jonka soittajat ovat pitkälti tuttuja moshimoshista. Piha on viimeinen sinkku ensi viikolla julkaistavalta debyyttialbumilta, jonka julkaisee This Is No A Dog 😦 -levymerkki. Bändi on täyttä neroutta. Viikon ylivoimaisesti kovin rokkibiisi maailmassa 🎉

4. Kaytranada, Rochelle Jordan – Lover/Friend

Supertuottaja Kaytranada hemmotteli kahdella uudella biisillä. Tämä yhdessä Rochella Jordanin kanssa tehty, mahtavan 90-lukuisesti tunnelmoiva ja rakkautta pursuava rnb-helmi, on super.

5. Billy Reeves – Trying to Ride a Donkey

Tää on älytön! Englantilainen lauluntekijä, artisti ja all around indie- ja toimittajahahmo Billy Reeves coveroi uuden albuminsa ekalla sinkulla suomalaista Mummypowderia. Mummypowderin Janne Lehtinen on tietty yksi Suomen upeimpia lauluntekijöitä ja tämä vuosituhannen alun helmi kelpaakin löytää uusia ystäviä. Super ihana versio ja maailmanluokan biisi tietty!

6. Markus Krunegård – Mä tykkään sust (Diegojah 80s Reggae Remix)

Tukholmalainen reggae-tuottaja Diegojah tarjoilee ihanan savuisen, mutta miedosti kiiltelevän dubautuksen Krunegårdin Manu Chao -coverista.

7. Softmax – Obsolete

Softmax on uusi chicagolainen artisti- ja tuottajatuttavuus ja Obsolete on hänen uuden Any Minute Now -ep:n tyylikäs helmi. Softmax on vielä pieni artistilupaus, mutta tälläisellä visiolla maailma voi olla yllättävänkin valmis hänelle. Taylor Swift meets Arthur Russell.

8. Cledos – Jos mä oisin sä

Viime aikoina on pikkasen tuntunut, että maamme eturivin hiphop- ja r&b-artistit ovat tuutanneet pikkasen tusinatavarana biisejä pihalle. Onneksi uusi Cledos on tästä poikkeus. Erittäin mainio ja koukuttava feelgood-raita.

9. 박혜진 Park Hye Jin – Foreigner

Aiemmin muun muassa legendaariselle Ninja Tunelle levyttänyt korealainen tuottaja ja räppäri 박혜진 Park Hye Jin tekee neron utuista elektronista musiikkia.

10. The Jesus and Mary Chain – jamcod

Glasgown kovimmat rokkarit ja legendat The Jesus and Mary Chain julkaisevat uuden albuminsa maaliskuussa ja kyllä hitto kelpaa! Legendat on legendoja!