Lucia Cadotsch, Indochine & Christine And The Queens, Ryk, Child Star, Viimeiset, Kauko Röyhkä, NEØV, viikon parhaat albumit ja paljon muuta

Viime viikonlopun ja alkuviikon mielenkiintoisimmat uutuusbiisit löytyvät jälleen niputettuna päivittäin päivitettävältä Päivän Biisit -soittolistalta. Tämän viikon kansikuvatähtenä poseeraa sveitsiläinen, helsinkiläiselle We Jazz -levymerkille levyttävä, jazzartisti Lucia Cadotch. Cadotchin perjantaina julkaistu kakkosalbumi Speak Low II on erittäin mielenkiintoinen ja ajoittain mukavan haastavakin levy, jonka mm. brittilehti The Guardian on ehtinyt valita kuukauden jazzlevyksi.

Viikon kovimmat uutuudet

Lucia Cadotchin ohella viikon super kiinnostaviin uutuusbiiseihin kuuluu ehdottomasti Ranskan kaikkien aikojen menestyneimmän yhtyeen Indochinen ja Christine and The Queensin -yhteiskappale 3SEX, saksalaisen vaihtoehtopoppari Rykin uutuussingle, täysin uusi ja vielä tuiki tuntematon indiepophelmi Child Star, jonka debyyttisingle Movies voi hyvinkin olla loppuvuoden parhaita indiepopralleja, tätä kirjoittaessa sitä on striimattu alle tuhat kertaa Spotifyssä, mutta jos tähdet osuvat oikeisiin lokosiin, niin biisistä voi tulla isompikin hitti.

Kotimaisista uutuuksista tällä viikolla on kaksi täysin omassa luokassaan; debyytti-ep:n julkaissut Viimeiset, joka tekee vakuuttavan kuuloista, tummanpuhuvaa, kaunista mutta tylyä musiikkia, josta tulee mieleen sellaisia klassikoita kuin Suicide, Magyar Posse, Ratsia ja Death Combo, eli jotain uuden aallon, krautin, ambientin, industrialin ja punkin kaunista sekoitusta. Lisäksi Kauko Röyhkä julkaisi pitkästä aikaan taiteellisesti todella mielenkiintoisen ja tuoreen kuuloisen singlen En voi enempää. Röyhkä tietty on vähän liiaksikin kunnostautunut viime vuosina pahaa oloaan somepäivityksiin purkavana kaverina, joiden takia legendan musiikkiakin on ajoittain saattanut olla vähän vastenmielistä kuunnella. Röyhkä on pohjimmiltaan yksi neroimmista artisteista maassamme ja ansaitsee kaikkien tavoin uusia mahdollisuuksia. ”Miksi ihminen ei koskaan opi, eikä tule ikinä viisaaksi. Edes vanhana ei opi, parantamaan tapojaan” – aloittaa Röyhkän uuden kappaleensa ja ehkä siitä voi halutessaan, jonkin itsetutkiskelevan morkkiksen myöntämisen vähintään kuulla, tiedä häntä.

Kotimaiset uutuudet

Viimeiset ja Kauko Röyhkä eivät suinkaan olleet ne ainoat kovat kotimaiset, kaiken ylistyksen arvoisia ovat myös indieyhtye NEØV sekä renttupopparit Elmeri ja Joni Ekman uusilla singleillään. Viime viikolla listalla dominoineet Ellinoora ja olli ovat yhä ne pakolliset tsekattavat myös.


Viikon parhaat albumit ja ep:t