Bleachers, Ellinoora, olli, Shame, Buck Meek, Iisa, Arlo Parks, Jori Sjöroos, Discoteca Fatale, Tierra Wack ja paljon muuta

Tällä viikolla Päivän Biisit -soittolistan kannessa poseeraa itsensä Bruce Springsteenin kanssa multitalentti Bleachers, jonka uusi single chinatown on mukavan letkeä ja vastustamaton indiepophelmi.

Viikon tärkeimmät uutuudet

Bleachersin lisäksi viikon ehdottomia helmiä on lontoolaisen punkyhtye Shamen hitusen aikaisempaa aikuismaisemmin (tai talkinheadsimmin) rokkaava uusi single Water In The Well, aivan mielettömät kaksi kotimaista pophelmeä tarjoilleet Ellinoora ja olli, joista alempana lisää, Arlo Parks, Iisa, Andy Shauf ja Buck Meek.

Kotimaiset helmet

Eturivin poptähtemme Ellinoora julkaisi ihan millä tahansa kansainvälisillä mittareillakin upean uuden singlen Dinosauruksii, jolla kyllä kelpaa dominoida kotimaisia soittolistoja tulevat kuukaudet, en muista milloin viimeksi näin täydellistä biisiä on joku kärkikastin artistimme julkaissut.

Ellinooran lisäksi kaikkien pitäisi noteerata aika kovaa kulttimainetta maailmallakin nauttiva olli, jonka uusi albumi Like Someone in Love on parhaimmillaan kuin sekoitus Four Tetia, múmia ja Frank Oceania, mutta ihanan ujolla Suomi-menolla varustettuna. Tällä viikolla ollin uudelta albumilta löytyy Päivän Biiseistä pari biisiä, joista ehdoton helmi on yhdessä Tämän kanssa tehty Pictures.

Iisa julkaisi melankolisen minimalistisen uuden singlen Valkohai, joka on mainion tervetullut fiilistelylisä Iisan mielettömään repertuaariin ja nostaa odotuksia tulevaa albumia kohtaan.

Jimi Tenor julkaisi tyylikkään uuden ja erittäin freesin uuden albumin Aulos, joka kannattaa ottaa kokonaisuutena haltuun.

Mainion Alakulttuutitalo-labelin uusi helmi on Discoteca Fatale, jonka uudelta ep:ltä soittolistalta kuullaan ihanasti vuosituhannen alun electro clash -meiningin mieleen tuova Eurolover.

Jori Sjöroos julkaisi taideprojektinsa myöskin viime perjantaina albumiksi ja se on täydellisen ihana, hörhö, haastava, erikoinen tiettyyn olotilaan. Albumilta kuullan tribaalisti popahtava SNTARIEN.

Kotimaista shoegaze-osastoa edustavat mielenkiintoiset uudet tuttavuudet Radio Supernova ja Ruissalo Amping. Siinä missä Ruissalo Amping maalailee kauniin runollisia maisemia, nappaa Radio Supernova musiikkinsa hienosti elementtejä 80-luvun mustahuulimeiningistä, jotenkin molemmat ihanan tervetulleella tavalla Suomi-indiekentällä.

Viikon Parhaat albumit ja EP:t