Mourn, Foo Fighters, Paul Cook & The Chronicles, olli, Kylie Minogue, Glom, BENEE, CHAI, Yard Act, Samuli Putro, System Of A Down ja paljon muuta – viikon parhaat uutuusbiisit

Tämän viikon Päivän Biisit -kansikuvatähtenä poseeraa barcelonalainen punkyhtye Mourn, joka julkaisi viime perjantaina yhden loppuvuoden kovimmista rokkilevyistä. Uudelta Self Worth -albumilta on nosetettu aikasemminkin biisejä soittolistalle ja tällä viikolla Mournia kuullaan kolmen biisin verran.

Vanha Roban veteraani, nykyään Amerikassa päivystävä, Sacha Remling viestitteli minulle viime kuussa Mournista ja lensin persuksilleni heti ensi kuulemalta. Bändi kantsii kaikkien energisestä punkrokista diggailevien ottaa heti haltuun!

Viikon kovimmat uutuudet

Mournin lisäksi uutuuskattauksen ehdottomia helmiä ovat uusi ja letkeä Foo Fighters -sinkku, Teemu Brunilan tuottaman ja kirjoittama Kylie Minoquen Miss a Thing, joka on ehdottomasti Minoguen uuden DISCO-levyn yksi hienoimmista biiseistä ja toki myös System Of A Downin hieno comeback-single.

Hieman tuntemattomampia helmiä tarjoilevat ihanasti soulahtavan powerpop-helmen julkaissut Paul Cook and The Chronicles, mainiosti Teenage Fanclubilta kaukuvan singlen julkaissut Glom, rempseästi rokkaava Kiwi Jr., tyylikäs BENEE, The Antlers sekä postpunk-yhtyeet Yard Act ja Adulkt Life.

Suomalainen edustus

Teemu Brunilan tuottaman ja kirjoittaman Kylie Minogue -biisin lisäksi tämän viikon kotimainen tarjonta oli ehkä hitusen vaatimaton, onneksi muutamia helmiä löytyi myös Päivän Biiseihin.

Samuli Putro julkaisi todella tyylikkäillä jousisovituksilla varustetun singlen Sydän hakkaa ahneesti, biisin maailmanluokan tuotanto tekee todella hyvää Putron naivististen maneerien rinnalle.

Indiepuolelta olli julkaisi jälleen mielenkiintoisen uuden biisin Before You Wake Up, joka tuo tyylikkäässä eteeriydessään jälleen mieleen 2000-luvun alun Sigur Ros- ja múm-maailmat, biisille kun antaa vähän aikaa ja tilaa, niin alkaa toimimaan. Ihanaa leijuntaa.

Yksi viikon kotimaisista ylläreistä on bändi nimeltään Giant Giant, jonka ystäväni Janne Lehtinen, eli Mr. Mummypowder, minulle tippasi. Jannen masteroima biisi on monellakin tapaa aivan super kova kotimainen indierock-helmi, joka kaikkien fiilistelijöiden kannattaa tsekata.

Viikon parhaat albumit