Arlo Parks, MorMor, Jori Sjöroos, Julien Baker, Adrianne Lenker, olli, Limón Limón, Bruce Springsteen, Seksihullut, parhaat albumit ja paljon muuta

Lokakuun viimeisen viikon uutuustarjonta on mieletön, Päivän Biisit soittolistalle on lisätty viime päivinä lähes 50 toinen toistaan hienompaa uutuuskappaletta. Tämän viikon soittolistan kannessa nähdään vanha tuttumme, lontoolainen laulaja-lauluntekijä Arlo Parks, joka julkaisi loppuviikosta mielettömän uuden singlen Green Eyes, jolla on mukana myös muuten Clairo. Samalla Parks ilmoitti julkaisevansa tammikuun lopussa vihdoin debyyttialbuminsa, eli alkuvuodelle on jo jotain mitä kuumeisesti odottaa.

Arlo Parksin lisäksi myös toinen vanhan Päivän Biisit -lemppari MorMor julkaisi pitkästä aikaa mielettömän singlen Don’t Cry. Parin vuoden takaiset uudet tuttavuudet alkavat selkeästi vakiinnuttaa itseään maailman mielenkiintoisimmien indieartistien joukossa.

Suomalaiset: Seksihullut, Jori Sjöroos, olli ja Jukio Kallio

Kotimaista kärkikaartia tällä viikolla edustivat tummasävytteisen nerouden julkaissut Jori Sjöroos, perjantaina albumin julkaissut punkyhtye Seksihullut, jonka Tennispallokisa on yksi loppuvuoden parhaita feel good -rokkihelmiä, yksi maamme isoimmista ja salaisimmista indiehelmistä on jo muutaman vuoden ollut olli, joka julkaisi pitkästä aikaan uuden singlen ja tällä kertaa yhdessä Df5k:n kanssa. Ollin single on millä mittarilla tahansa usvaisen ihana indiepop-helmi. Myös muutama viikko sitten Päivän Biiseissä fiilistelty Jukio Kallio pisti pihalle taas erinomaisen singlen, Kallion materiaali alkaa olla jo niin kovaa, että kaikkien esimerkiski Pariisin Keväästä diggailevien kannattaa ottaa kaveri tarkkailuun.

Tärkeimmät uutuudet

Arlo Parksin, MorMorin, Adrianne Lenkerin ja kotimaisten helmien lisäksi ns. pakollista osastoa uutuuksissa edustavat taivaallisen komean ja jollain ihanalla tavalla U2:sen mieleen tuovan singlen julkaissut Julien Baker, Gorillaz yhdessä Beckin kanssa, elektronisen musiikin velho Oneohtrix Point Never yhdess Weekndin kanssa, Angelo Augustine yhdessä Sufjan Stevensin kanssa, uuden albumin julkaissut Bruce Springsteen, uusi feel good -tuttavuus Limón Limón, niin ikään albumin julkaissut folk-yhtye This Is The Kit, Ariana Grande ja miksei myös Kanye West.

Viikon parhaat albumit