Jim E-Stack, Sam Shingler, The Holy, Gorillaz, Roisin Muprhy, Kyyhky, Annie, Jonsi & Robyn sekä paljon muuta

Tällä viikolla Päivän Biisit -soittolistalle on lisätty reilu 40 toinen toistaan hienompaa uutuuskappaletta. Soittolistan kansikuvatähtenä poseraa amerikkalainen tuottaja/artisti Jim E-Stack, joka julkaisi loppuviikosta Bon Iverin tähdittämän singlen Jeanie. Jim E-Stack julkaisee lokakuun 30. päivä uuden albumin Ephemera, levyltä on aikasemmin Päivän Biiseissä soinut yhdessä Empress Ofin kanssa tehty single Note To Self. Jim E-Stack on myös mukana tuottajana Bon Iverin viimeisimmällä singlellä AUATC.

Suomalaiset uutuudet

Kotimaista osastoa edustavat Tuomo Prättälän ja Markus Nordenstrengin Timmionille levyttävä soulprojekti Pratt & Moody, joka vähän varkain jo viikko sitten julkaisi yhdessä Timmionin housebändi Cold Diamond & Minkin kanssa yhden syksyn tyylikkäimmistä kotimaisista fiilistelysinkuista Wheels Turning. Tätä kuunnellessa tulee väistämättä mieleen, että joskus olisi kiva kuulla nuoren lempparimme Louie Bluen joskus suuntaavan popsoundistaan takaisin soul-kellareita.

Indieveteraani ja all over -supertyyppi Sam Shingler julkaisi perjantaina debyyttisooloalbuminsa Strange Security, josta Päivän Biiseissä on etukäteen soineet kaikki sen kolme singleä. Tällä viikolla soittolistalle nousee levyn komeimmin soiva albumiraita, tummanpuhuva Big Zero.

Myös indierock-yhtye The Holy julkaisi perjantaina uuden albuminsa Mono Freedom, jolta soittolistalla kuullan albumiraita I Don’t Know. Mono Freedom on mainio albumi, jolla The Holy kuulostaa itseltään, niin hyvässä kuin pahassakin. Uudella levyllä on jälleen tyylikkäitä sävellyksiä, mutta bändi tuntuu yhä takertuvan hieman liikaa omiin maneereihinsa ja tuntuu soittavan liian usein uudestaan samaa kappaletta, toisaalta miksipä hyväksi koettuja maneereita toisaalta pitäisikään väkisin karistella..

Tämän viikon soittolistalle kuullaan viime viikon tavoin myös Kynnet-yhtyettä, jonka viime viikon singlen b-puoli Muutosta kadonnut piristää jälleen päivää paremmin kuin kilo muita kappaleita.

Myös suomalaisen elektronisen musiikin veteraani Jori Hulkkonen tunnelmoi listalla uudella Dream Not Today -helmellään ja yhdeksi Päivän Biisien vaikioartistiksi ja lemppariksi on hiipimässä tuoreempi elektronisen musiikin tuottaja Kyyhky, joka tuntuu julkaisevan maailmanluokan musiikkia lähes liukuhihnalta.

Viikon isoimmat helmet

Jim E-Stackin ja kotimaisten artistien lisäksi viikon merkittävimmistä julkaisuista vastasivat indiepop-yhtye Slow Pulp, Big Thief -vokalisti Adrianne Lenker, soul-singer/sonwriter Giveon, hittipoppari Julia Michaels, mielettömän uuden albumin julkaissut Roisin Murphy, Jimmy Edgar, Sub Popille signattu japanilaisyhtye CHAI, Sigur Ros -laulaja Jonsi (Robinin kanssa), Cut Worms, sekä jälleen kerran Gorillaz, joka julkaisi uuden singlen yhdessä Elton Johnin ja 6Blackin kanssa.

Uusia tuttavuuksia ja vaihtoehtoisia helmiä

Tälläkin viikolla soittalistalla kuullaan iso nippu uusia tuttavuuksia, joista varmasti monesta tullaan kuulemaan tulevina vuosina paljon lisää, tottakai listalla on myös jo asemansa joillain tapaa vakiinnuttaneita indieartisteja. Tällä viikolla kiinnittäisin erityisesti huomioita artisteihin Sapphire Blues, tricot, Baird, Touche Amore, TRAAMS, Freyr, Iska Dhaaf, Matthias Gussett, Overmono ja Walking Baß.

Vanhoja tuttuja

Vanhoista tutuista Annie julkaisi todella tunnelmallisen uuden singlen, jolla hän muistelee liian nuorena menehtynyttä poikaystäväänsä Erotia. Australian vaihtoehtorock-legenda Hoodoo Gurus julkaisi viime viikolla hienon uuden singlen, joka lämmittänee muitakin aussisoundin ystäviä, kuin vain minua.

Vanhoista tutuista myös mm. Kurt Vile, Hamilton Leithouser, The Kills ja Lavender Diamond julkaisivat hehkuttamisen arvoista musiikkia.

Seuraa Päivän Biisit soittolistaa Spotifyssä.