Päivän Biisit Summer Weekly #2

Päivän Biisien kesämoodi jatkuu, soittolistoja päivitetään lähes päivittäin uudella musiikilla, mutta jokaisesta biisistä ei kirjoiteta erikseen artikkelia. Eivätkä nämä Weeklytkään ihan weeklyjä ole, mutta eipä se kesähelteellä ketään haitanne. Varmin tapa pysyä kärryillä uudesta musiikista on seurata Päivän Biisien Spotify-soittolistaa.

Ensimmäisen Weeklyn jälkeen uutuusbiisejä on lisätty soittolistalle hillitön nippu, en muista kesää, jolloin näin paljon hienoa musiikkia olisi julkaistu. Kesämusaa, ajankohtaisia Black Lives Matter -biisejä, pieniä indiehelmiä, isoja hittejä, vanhoja tuttuja ja tulevia klassikoita, niistä on kesä tehty.

Kotimaisista uutuuskappaleista Päivän Biisit -soittolistalle ovat päässeet Pitchforkissakin hehkutettu, juuri uuden albuminsa julkaissut Amnesia Scanner, tajuttoman koukuttavan ja miettimään saavan kesähitin julkaissut Pyhimys, Teppo Mäkysen The Stance Brothers -projektin uusi mukavasti svengaava Resolution Time, joka toimii hienosti Giant Robotistakin tutun Arttu Tolosen Spider Farmer -sooloprojektin intrumentaalibiisin sukulaisena, Suad julkaisi uuden hienon singlen, kuten Pöllöt, Arppa, RULES ja Maustetytöt. Yksi kesän kotimaisia helmiä on ehdottomasti Punomon funkahtava kesähitti Anna aikaa, jota ei kannata missata, lisäksi tottakai Plutonium 74:n uusi pitkäsoitto on noteerattu,.

Merkittäviä isoja ulkomaisia kappaleita on iso lista, Bob Dylan julkaisi juuri ylistetyn albumin, Beyoncé hienon uuden singlen ja norjalaisen diskon kuninkaallinen Annie julkaisi ensimmäisen uuden kappaleen 11 vuoteen ja ihan mieletön biisi onkin. Cat Power tekee yhdessä ranskalaisen -M-:n kanssa tribuutin vuosi sitten kuolleelle Zdarille coveroimalla Cassiuksen Toop Toop -hitin todella koskettavasti.. Beyoncén lisäksi muun muassa Anderson .Paak, No Name, Public Enemy ja H.E.R. ovat vahvasti ajassa ja muistuttavat kukin tyylillään Black Lives Matter -liikeen tarpeellisuudesta.

Indie-puolella fiilistellään uutta Thurston Moorea, Interpolin Paul Banksin Muzz-yhtyettä, juuri ylistetyn albumin julkaissutta Weathermania, Ron Sexsmithin uutta levuä, IDLESiä, Jarcvis Cockeria, Fontainen D.C:tä ja Twin Peaksia. Lista on pitkä ja ihana!

Cat Power & -M- – Toop Toop
Beyoncé – BLACK PARADE
Jonah Yano – poor me
Annie – American Cars
Anderson .Paak – Lockdown
Muzz – All Is Dead To Me
Thurston Moore – Hashish
Khruangbin – Pelota
H.E.R. – I Can’t Breathe
Amnesia Scanner – AS Trouble
Starchild & The New Romantic – Hand To Hand
The Stance Brothers – Resolution Blue
Pyhimys – Minions
Jorja Smith – Rose Rouge
Suad – The Door
Bob Dylan – Goodbye Jimmy Reed
Ron Sexsmith – Chateau Mermaid
Public Enemy – State Of The Union (STFU)
No Name – Song 33
Marens – Rosenkrans
Michael Stipe & Big Red Machine – No Time For Love Like Now
Phoebe Bridges – I Know The End
Jockstrap – City hall
Julianna Barwick – In Light (feat. Jonsí)
IDLES – Grounds
Angel Olsen – New Love Cassette (Mark Ronson Remix)
Spider Farmer – This Time
Arppa – Kiertoradat
Fontaines D.C. – I Don’t Belong
Punomo – Anna aikaa
Gorillaz – Friday 13th feat. Ocrtavian
Pöllöt – Odotellaan
RULES – Terry
Dehd – Flood
Neil Yoyng – Vacancy
Plutonium 74 – Päättärillä
Armand Hammer & KeiyaA – Charms
Westerman – Blue Comance
The Killers – My Own Soul’s Warning
Dirty Projectors – Inner World
JARV IS – Save the Whale
Tricky – Fall Please
Christian Lee Hutson – Lose This Number
Toro Y Moi – Who I Am (Channel Tres Remix)
Video Age – Pleasure Line
Quin Kircher – Batá
Twin Peaks – What’s The Matter
Maustetytöt – Tee se itse
Hatchie & The Pains Of Being Pure At Heart – Sometimes Always
Shamir – On My Own
Nubya Garcia – Pace
The Flaming Lips – Flowers Of Neptune 6
Benjamin Carter – Fragile
Crack Cloud – Oyster Stew
Leon Bridges – Sweeter (feat. Terrace Martin)
Run The Jewels – goonies vs. E.T.