Håkan Hellström – Alla drömmar är uppfyllda

Håkan Hellström julkaisi perjantaina ensimmäisen osan kahdessa osassa julkaistavasta albumistaan Rampljus, josta kolmanneksi Päivän Biisiksi nostetaan levyn täydellisyyttä hipoen avaava Alla drömmar är uppfyllda.

Elokuussa täydellisen muotonsa saava Rampljus on mielettömän 20 vuoden soolouran tehneen Hellströmin kymmenes studioalbumi ja kymmeneen vuoteen ensimmäinen albumi, jolla hän työskentelee jälleen yhdessä Teddybears/Ceasar Palace -neron, tuottajaguru Joakim Åhlundin kanssa, tottahan toki myös viheltelevä luottomies Björn Olsson on ollut vahvasti kappaleiden tekoprosessissa mukana.

Yleiskuva albumin ensimmäisestä osasta on rento, leikkisästi dubahtava, mukavan itsetutkiskeleva, tarpeeksi härö ja silti täydellisen mukaansatempaava feel good -levy.

Alla drömmar är uppfyllda -kappaleella Hellström katselee omalla tyylillään pitkää ja menestyksekästä uraansa, jo reilun 30 sekunnin aikana kappaleesta onnistuu bongaamaan elementtejä Marlena Shaw’n Women in The Ghettosta, Buffalo Springfieldin For What It’s Worthista, The Rolling Stonesin Sympathy For The Devilistä, The Whon Baba O’ Rileystä, Primal Screamin Movin’ On Upista, Happy Mondaysin helmistä ja vaikka Charlatansista – alun jälkeen kappale muuttuu silkaksi Springsteeniksi kuulostaen kuitenkin jälleen kerran täydelliseltä Håkan Hellström -kappaleelta. Hellström on harvinaisen ihmeellisesti pystynyt pitämään veitikkamaisen indietyylinsä koko uransa ajan, vaikka Ruotsissa mies täyttää stadioneita, tuntuu ettei mikään ole muuttunut Broder Danielin tai ensimmäisen sooloalbumin Känn ingen sorg för Götebrogin ajoista (molemmat namedropataan kappaleella). Menestystä, neuvojia, paineita ja arvostelijoita on varmasti riittänyt, kaasu pohjassa on varmasti menty kurviin, mutta koskaan ei ole nukahdettu: Hellström ei kuollut 27-vuotiaana monen, vaan on yhä lähes viisikymppisenä lapsellisen leikkivä nero.

Kuuntele kappale Spotifyssä tai Apple Musicissa.

Koronaviruksen takia Päivän Biisit -blogipostaukset tulevat yhä päivittäin, en aina aamulla niitä ehdi tekemään. Pyrin kuitenkin lisäämään kappaleet heti aamulla Spotifyn ja Apple Musicin Päivän Biisit -soittolistoille.