Neil Young – Try

OAKLAND, USA - JULY 14: Neil Young posed backstage at Oakland Stadium, California on July 14 1974, during the Crosby, Stills, Nash & Young 1974 US Tour. (Photo by Gijsbert Hanekroot/Redferns)

Neil Young nauhoitti vuosina 1974-75 Homegrown-nimisen albumin, jonka hän aivan viime metreillä päätti olla julkaisematta, vaikka kaikki oli valmista kansitaiteesta lähtien, Homegrownin sijaan hän päätti julkaista pari vuotta aikaisemmin nauhoittamansa, mutta julkaisematta jääneen albuminsa Tonight’s The Night. Ensimmäisenä maistiaisena levyltä julkaistaan ihana Try, jossa Neil Youngin lisäksi soittavat Levon Helm, Emmylou Harris, Ben Keith ja Keith Drummond.

Nyt vuosikymmeniä myöhemmin Young on vihdoin päättänyt julkaista tuon levyn kokonaisuudessaan, tai oikeastaan sellaisena kokonaisuutena joka hänen mielestään toimii, albumin sessioissa nauhoitettiin paljon enemmänkin kappaleita. Alunperin albumin piti ilmestyä kevään Record Store Daynä, mutta koronavirus pilkkoi Record Store Dayn osiin tuleville kuukausille ja siirsi parilla kuukaudella myös Homegrownin julkaisua, pari kuukautta 45 vuodessa lisää ei varmasti ketään haittaa.

Homegrown julkaistaan kokonaisuudessaan kesäkuun 19. päivä.

Kuuntele kappale Spotifyssä tai Apple Musicissa.

Koronaviruksen takia Päivän Biisit -blogipostaukset tulevat yhä päivittäin, en aina aamulla niitä ehdi tekemään. Pyrin kuitenkin lisäämään kappaleet heti aamulla Spotifyn ja Apple Musicin Päivän Biisit -soittolistoille.