Vesta – Valonsäteet

Vesta julkaisi perjantaina ensimmäisen maistiaisen syksyllä julkaistavalta odotetulta kakkosalbumiltaan Uskon tulevaan. Vesta nousi vuonna 2018 julkaistulla debyyttialbumillaan Lohtulauseita kerta heitolla yhdeksi maamme mielenkiintoisimmista uusista pop-artisteita, Vestan melankolinen pop ja sielukas tulkinta upposi meihin moniin ja Vesta palkittiin myös Vuoden tulokkaan Emma-pystillä.

Valonsäteet on ensi sekunneistaan lähtien kepoisampi ja rennompi kuin yksikään debyyttialbumin kappaleista, mikä näinä aikoina ei välttämättä ole ollenkaan huonoa. Suorastaan helpon kuuloinen indiepopralli kätkee helposti pureskeltavan ulkokuoren alleen ihanan määrän melankoliaa, ajatuksia herättäviä sanoituksia ja voimaannuttavaa feel good -menoa – Vesta tuntuu kasvaneen debyyttialbumistaan yhä itsevarmemmaksi ja ainakin tällä kappaleella kaikki turha päteminen ja teinimäisen angstinen päiväkirjatilitys on hioutunut universaalimmaksi popneroudeksi.

Valonsäteet on yksi tämän vuoden parhaista kotimaisista pop-kappaleista tähän mennessä.

Kuuntele kappale Spotifyssä tai Apple Musicissa.

Koronaviruksen takia Päivän Biisit -blogipostaukset tulevat yhä päivittäin, en aina aamulla niitä ehdi tekemään. Pyrin kuitenkin lisäämään kappaleet heti aamulla Spotifyn ja Apple Musicin Päivän Biisit -soittolistoille.