Verneri Pohjola – Monograph

Kotimaisen jazzin valovoimaismpii trumpetisteihin lukeutuva Verneri Pohjola julkaisi viime perjantaina varsin tyylikkään bändialbumin The Dead Don’t Dream, jota ei Päivän Biiseissäkään sovi olla noteeraamatta. Suomalainen jazz voi yhä varsin mainiosti, vaikka se välillä tuntuu hieman pyörivän omassa sliipatussa kuplassaan kehää ja ne vähän rupisemmat ja uskaliaammat timantit ovat harvemmassa. Onneksi on No Gun Saluten kaltaisia vaihtoehtoja ja hienoa, että Pohjolan kaltaiset kokeneemmat artistit eivät hekään kovin usein mene sieltä, mistä aita on matalin.

Päivän Biisinä Pohjolan albumilta kuullaan sen avaava tyylikkään sileä, mutta sopivan haastava Monograph. Pohjolan rinnalla soittavat tutut tekijämiehet: kosketinsoittaja Tuomo Prättälä, basisti Antti Lötjönen ja rumpali Mika Kallio.

Helsingin Sanomien arvostettu kriitikko Harri Uusitorppa antoi albumille muuten täydet viisi tähteä, toki HS:ltä vähän liiankin herkällä liipasimella kotimaiselle jazzille näitä täyden pisteen arvioita tulee, mutta Uusitorppaa kannattaa aina kuunnella.

Kuuntele kappale Spotifyssä tai Apple Musicissa.

Koronaviruksen takia Päivän Biisit -blogipostaukset tulevat yhä päivittäin, en aina aamulla niitä ehdi tekemään. Pyrin kuitenkin lisäämään kappaleet heti aamulla Spotifyn ja Apple Musicin Päivän Biisit -soittolistoille.