No Gun Salute – Astern

Nyt on sen verran minimalistisen sykähdyttävää, uhkaavan pysäyttävää ja viipyilevän kaunista suomalaista musiikkia, että ihan kaikkien kannattaisi pysähtyä hetkeksi tämän lämpöä melankolian ääreen! Saksofonisti Janne Martinkaupin ja kitaristi Kari Kieloston muodostama yhtye No Gun Salute on nerokas ja tervetullut vaihtoehto suomalaisen jazzin ja klassisenkin musiikin kentälle indiekentän vasemmalta laidalta.

No Gun Salute huokuu vaihtoehtokentän viisasta kokemusta, sen tapa yhdistää jazzia, kokeellista musiikkia, ambientia ja minimalistista klassista musiikkia on Suomen oloissa kunnianhimoisen harvinaista. Duon on lähempänä autotallia kuin Sibelius-akatemiaa, silti sen musiikki sopii niin insinöörijazz-klubeille kuin hämäriin vaihtoehtokemuihin leijumaan ja uhkaavasti viipymään. Yhtye itse kuvailee musiikkiaan termillä garage classical.

Martinkauppi on vanha tekijä kotimaisella indiekentällä, hänen pyörittämänä Verdura-levymerkki julkaisi muun muassa legendaarisen kulttiyhtye Magyar Possen musiikkia, ja juuri Magyar Posse No Gun Salutesta tulee jollain tapaa eniten mieleen, vaikka musiikillisesti ollaan lähempänä Miles Davisin härkätaistelukautta kuin indietä. Martinkauppi on tuttu myös muun muassa yhtyeistä Can Can Heads, Gunk, Rime ja Mohel. Kielosto taas on tuttu muun muassa indie-yhtye Sergiosta, jota Verdura niin ikään julkaisi.

Päivän Biisinä kuullaan No Gun Saluten omaa nimeä kantavan debyyttialbumin avausraita Astern, joka on täydellinen esittely duon musiikkiin ja tajuttomaan debyyttialbumiin.

Ota No Gun Salute haltuun viimeistään silloin, kun huomaat kaipaavasi haikean soundtrackin ikkunasta ulos tuijottamiseen.

Kannattaa muuten tukea kotimaista laatutyötä ostamalla levy digitaalisesti bandcampista.

Koronaviruksen takia Päivän Biisit -blogipostaukset tulevat yhä päivittäin, en aina aamulla niitä ehdi tekemään. Pyrin kuitenkin lisäämään kappaleet heti aamulla Spotifyn ja Apple Musicin Päivän Biisit -soittolistoille.

Kuuntele Apple Musicissa.


Kuuntele ja seuraa päivittäin rakkaudella päivitettävää Päivän Biisit -soittolistaa Spotifyssä ja Apple Musicissa.