Ruusut: Avaimet avaa ovii

Ruusut on eittämättä yksi viime vuosien mielenkiintoisimpa suomalaisia indie-yhtyeitä. Konstailemattoman itsepäistä ja anteeksiantamatonta elektronista pop-musiikkia tekevä yhtye on asemoinut itsensä yhteiskunnassa jonnekin Vesalan ja Chisun yläpuolelle vaihtoehtoiseen ja vähän taiteellisempaan nurkkaan herättäen mielenkiintoa marginaalinkin ulkopuolella.

Uudella singlellään Avaimet avaa ovii Ruusut ottaa mielenkiintoisen harppauksen hieman kaupallisempaan suuntaan kuitenkaan yhtään tinkimättä omasta viehättävästä erikoismenostaan. Uudella singlellä bändi tuntuu panostaneen ennen kaikkea tekemään ensin hienon popkappaleen ja vasta sitten soundimaailmoihin. Kappaleen maailmasta löytyy elementtejä ruotsalaisen Knife-yhtyeen hittiajoista ja paljon myös Grimesin kaltaisten nykyartistien maailmoista, tyylillä. Vielä kun Ringa Manner laulaa itsevarmemmin ja tyylikkäämmin kuin moni eturivin artisteistamme, toteamme Ruusujen tehneen todella tyylikkään hitin!


Kuuntele ja seuraa päivittäin rakkaudella päivitettävää Päivän Biisit -soittolistaa Spotifyssä ja Apple Musicissa.