Mark Lanegan: Skeleton Key

Grunge-legenda ja rock-musiikin yksi tummanpuhuvimmista tulkitsijoista, Mark Lanegan, julkaisi eilen erittäin vakuuttavan maistiaisen maaliskuun 8. päivä julkaistavalta levyltä. Straight Songs of Sorrow. Hitaasti etenevästä Skeleton Keystä voi heti todeta, että se asettuu samalle viivalle Laneganin muiden klassikoiden rinnalle, aivan sinne Screaming Treesin isoimpien helmien tasolle.

Elämä ylä- ja alamäkiä ”pikkaisen” keskivertoa enemmän nähnyt Lanegan on uuden levyn lisäksi julkaisemassa muistelmiaan Sing Backwards and Weep, jonka tiimoille myös tuleva levy rakentuu. Kaikki Laneganin tietävät, että miehen ruotiessa elämäänsä, kannattaa pysähtyä ja kuunnella. Lanegan kertoo muistelmia tehdessään avanneensa pandoran lippaan, joka oli vain täynnä tuskaa ja kurjuutta, tämän kuonan hän onnistui muuttamaan elämää suuremmaksi musiikiksi.

Laneganin seurana albumin teossa ovat olleet Afghan Whigs -nero ja vanha kuoma Greg Dulli, Led Zeppelinin John Paul Jones, Lamb of Godin Mark Morton, the Bad Seedsin Warren Ellis, Portisheadin Adrian Utley, Ed Harcourt, Peter Hookin poika Jack Bates ja Laneganin vaimo Shelley Brien.


Kuuntele ja seuraa päivittäin rakkaudella päivitettävää Päivän Biisit -soittolistaa Spotifyssä ja Apple Musicissa.