Stephen Malkmus: Xian Man

Indie-jumala Stephen Malkmus on viime aikoina ollut kiireinen: Pavement-yhtye kertoi aiemmin tekevänsä ensi kesänä jälleen comebackin ja on yksi Primavera Soundin pääesiintyjistä, eilen Malkmus ilmoitti julkaisevansa uuden sooloalbumin maaliskuussa (kolmas Malkmus-levy kolmeen vuoteen) ja julkaisi tämän Päivän Biisinä kuultavan tyylikkään singlen.

Xian Manillä Malkmus tuntuu pitkästä aikaa keskittyvän omiin vahvuuksinsa, ja riisutun akustinen folk-kappale on kuin sekoitus Pavementia ja Velvet Undergroundia, rennosti rullaava ja sopivan häiriintynyt helmi. Kappaleen keskiössä ovat Malkmus ja hänen 12-kielinen akustinen kitaransa. Malkmusin rinnalla fiilistelevät Chris Funk (The Decemberists) ja Matt Sweeney (Queens of the Stone Age, Bonnie “Prince” Billy, Chavez).

Xian Man on ensimmäinen singlelohkaisu 9. maaliskuuta julkaistavalta levyltä Traditional Techniques, joka on vasta Malkmusin kolmas sooloalbumi ilman The Jicksiä tai Pavementia.


Kuuntele ja seuraa päivittäin rakkaudella päivitettävää Päivän Biisit -soittolistaa Spotifyssä ja Apple Musicissa.